banner564

‘Kürtaja karşıyım’

Mahkemede savunma yapan Dr.Verda Tunçbilek suç işlemediğini söyledi

‘Kürtaja karşıyım’
banner598

Çiğdem AYDIN

    Girne’de Ada Hospital’de yasa dışı kürtaj yaptıkları iddiasıyla tutuklanan sanıklar Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Dr. Verda Tunçbilek, Dr.Fahri Karagözlü, Dr.Rasıha Serdaroğlu, ebe Ayşegül İşbilen, hemşire Taner Okburan dün yeniden  Girne Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı. 
    Yargıç Fatma Şenol’un başkanlık ettiği davanın dünkü oturumunda sanık Verda Tunçbilek savunma yaptı. Sanık Tunçbilek, yeminsiz ifade verdiği için iddia makamı tarafından sorgulanmadı. Sanık, mahkemede iddia makamının aleyhine getirdiği davalara ve aleyhinde sunulan tanık ifadelere değindi.
Kanunsuz işlerden haberim yoktu
    Sanık Tunçbilek, hastanede kanunsuz bir işlem yapıldığından haberi olmadığını, kimsenin kendisini bu konuda uyarmadığını ifade etti. Sanık, tüp bebek uzmanı olduğunu, kürtaj işlemleri yapmadığını ve hatta kürtaja sıcak bakmadığını dile getirdi. 
   Fahri Karagözlü’nün hocası olduğunu, yasa dışı bir işlem yapabileceğini düşünmediğini kaydeden sanık, ayrıca Ada Hospital’de 5 aylık bebeğini aldırtan M.A’nın eski eşi T.Ö’nün mahkemedeki ifadesini de yanıtladı. Sanık, T.Ö’nün kürtaj karşılığında 8 bin TL ödeme yaptığına, ödemeyi sanık Tunçbilek’in odasında gerçekleştirdiğine dair ifadesine karşın, ödemenin içeriğini bilmediğini, önünde para sayılmadığını, para miktarından haberi olmadığını dile getirdi. T.Ö’nün borcumuz diyerek parayı masaya bıraktığını kaydeden sanık Tunçbilek, paranın neyle ilgili ödendiğinden de haberi olmadığını söyledi.
Mesaja dönmedim
Sanık Tunçbilek, cep telefonunda bulunan “24 haftalık sonlandırma ”mesajı ile ilgili olarak ise ilk kez telefonuna bu şekilde bir mesaj geldiğini, ilgilenmediğini, geri dönüş yapmadığını, yoğun olduğu için ise ne olduğuna bakılması için asistanlarına yönlendirdiğini öne sürdü. Sanık, mesajdaki talebe geri dönüş yapmadığını da savundu.
Sadece kontrol ettim
    Yine Ada Hospital’de 5 aylık bebeğini aldırtan N.D’nin kürtajdan sonra gözetim altındayken Verda Tunçbilek’in kendisini muayene ettiğine dair ifadesine karşın savunma yapan sanık, hastanın dosyasına baktığını, şüpheli bir işlem görmediğini, Fahri Karagözlü hastanede olmadığı ve kendisine hastanın tansiyonunun düştüğüne dair bilgi verilmesi üzerine kontrol ettiğini söyledi.
   Fahri Karagözlü’ye başhekim maaşı ödediklerini, ayrıca serbest hekim olarak kendi hastalarını ameliyat ettiğinde ameliyathane ücreti olarak 1000 TL aldıklarını kaydeden sanık, özel hastanelerde uygulamanın bu şekilde olduğunu belirtti.
Kimse bana birşey söylemedi
  Cemaliye Ölmez ile Aziz Doğgün’ün gömü işlerinden kendisine bahsetmediklerini, yasa dışı herhangi bir suça ortak olmadığını, kimsenin bu konuyla ilgili kendisine bilgi vermediğini kaydeden sanık, 34 haftalık bebek ile ilgili işlemlerden de haberi olmadığını söyledi. 
   Davada tanık olarak dinlenen hastane çalışanı Ş.D’nin sürekli beddua etmesinden dolayı uyardığını belirten sanık, suç işlendiği kimsenin kendisine gelip anlatmadığını söyledi. Sanık, kendi işlemlerinden kanunsuz herhangi bir unsur olmadığını, kendisine ait incelenen 800 dosya içerisinde polisin yasa dışı bir şeye rastlamadığını dile getirdi.
   Sanık, kürtaja sıcak bakmadığını yineleyerek iki kişiyi kürtaj yapmamaları konusunda da ikna ettiğini söyledi. Sanık Verda Tunçbilek’in yeminsiz ifadesinin ardından avukatı, M.Ö ile İ.Ö’yü tanık kürsüsüne çıkardı.
Bizi kürtajdan vazgeçirdi
   M.Ö., 2012 yılında 2 aylık hamileyken kürtaj olmak istediğini ancak Verda Tunçbilek’in kürtaj olmaması konusunda kendisini ikna ettiğini dile getirdi.M.Ö. ayrıca Verda Tunçbilek’in ücret talep etmeden doğumuna dahi yardımcı olduğunu dile getirdi.
   Tanık İ.Ö. ise erkek arkadaşından hamile kaldığını, toplum baskısı ve erkek arkadaşının hamileyken kendisini darp etmesi nedeni ile 7 aylık bebeğini aldırtmaya kalkıştığını söyledi.İ.Ö., Verda Tunçbilek’in kürtaj yapmaması için kendisini ika ettiğini, toplum baskısına rağmen tek başına çocuğu doğurduğunu, Verda Tunçbilek’in de doğumuna yardımcı olduğunu anlattı.    Sanığın ve tanıkların dinlenmesinin ardından dava duruşması Perşembe gününe ertelendi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2017, 04:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473