banner564

Kutlay Erk: ‘Sözümün arkasındayım’

Diyalog’a konuşan Kutlay Erk, “Seçim sürecinde Akıncı’yı destekleyenlerin CTP’ye yönelik eleştirileri partililerimizi rahatsız etti” dedi

Kutlay Erk: ‘Sözümün arkasındayım’
banner598
Çiğdem AYDIN

   Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, “Seçim sürecinde Mustafa Akıncı’yı destekleyen çevrelerin, CTP’ye yönelik eleştirilerinin partililerimizi rahatsız ettiğini söylediğim doğrudur. Bu sözümün arkasındayım” dedi.
   Erk, “Bu gelişme karşısında Akıncı’ya oy vermeyecek misiniz?” şeklindeki soruya partinin bu konuda sayın Akıncı’ya destek kararı vardır. Buna uyacağım” yanıtını verdi
   Diyalog’un sorularını yanıtlayan Kutlay Erk, CTP’de yönetimin istifa edip, etmeyeceğinin Pazartesi akşamı netleşeceğini belirtirken “yönetim istifa etse bile kurultayda adaylık düşünür müsünüz? sorusuna şu yanıtı verdi:
   “Özkan Bey'in istifasının kesinliştiğine dair bir bilgiye sahip değilim. Parti MYK'sının bundan sonraki süreçte ne yapacağı Pazartesi günü yapılacak olan Pati Meclisi toplantısında sonuçlanacak. MYK, PM'de seçilen bir organdır, PM'ye karşı sorumludur. Önümüzdeki hassas sürecin huzur ve sukunet içinde geçmesi için yönetim kadrolarında olan ve olmayan her üye sorumlu davranacaktır. Yönetimlerde görev alanlar elbette bu sorumluluğun bilinci ile davranacak ve tartışmaların doğru biçimde ve içerikte olması için gereken ortamı yaratacaktır. Kararlar Parti Meclisinde şekillenecek ve alınacaktır. "Yeni seçimde aday olacak mısınız?" sorunuzda kasıt parti başkanlığı ise hayır, aday değilim; Parti Meclisi üyeliği için adaylığımı sormuşsanız, henüz emin değilim.

Güç yarışında değilim
   CTP Genel Sekreteri Erk, diğer soruları şöyle yanıtladı:
   Soru: Sosyal Medyada, CTP tabanında Talat ve Soyer tarafının sizden güçlü olduğunu iddia edenler var bunu nasıl yorumlarsınız?
   Cevap: Benim için kimin daha güçlü olduğu önemli değil, kimse ile de güç yarışında değilim, böyle bir yarış da Parti için doğru bulmam. Benim için doğru olan, CTP'nin topyekun güçlü olması; gücünü parti içindeki birlikteliklen ve parti dışındaki halk desteğinden almasıdır. Bir üye olarak, görevim, partinin en güçlü konuma gelmesi için çalışmak, partinin birinci parti olarak gücünü devam ettirmesine katkı yapmak ve zirvede kalmasına uğraşmaktır.

   Soru: İstifa yerine parti bütünlüğünü bozduğunu düşündüğünüz kişilerin disipline verilmesi söz konusu olur mu bu konuda elinizde bir liste var mı?
   Cevap: Parti bütünlüğünü bozduğuna dair elimizde somut kanıt olanlarla ilgili gerekli değerlendirme ilgili organda yapılmalı ve kararları alınmalıdır. 'Cadı avı' yapmadan, somut kanıt ve veri tabanı ile davranılmalıdır. Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında örgütlerden bize ulaştırılan bir liste yok, örgütlerin önümüzdeki günlerde böyle bir çalışması olur ve MYK'ya ulaştırılırsa, tüzük gereği olarak yapmamız gerekenleri mutlaka yapacağız.

  Soru: Yerel seçimlerde size özellikle Mağusa’dan verilen isim listesinin akıbeti ne oldu?
   Cevap: Yerel seçimlerden sonra durumu araştırmak, kanıt ve veri tabanı oluşturmak için kurduğumuz komiteler gerekli rapolamaları yaptı. Bu raporlamalar, Temmuz 2013 seçimleri ile ilgili benzeri rapor ile birleştirilerek, tüzüğümüzün öngördüğü şekilde bir savcılar kuruluna aktarılmıştır. Bu kurul her iki seçimle ilgili raporların kanıt ve veri tabanı ile ilgili değerlendirmeler yapacak ve kararlarını yazacaktır. Onların kararları ile ilgili işlemi de MYK yerine getirecektir.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2015, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473