banner564

Kuzey Kıbrıs’ın gerçeği

Arda Erkan’ın hikâyesinden yola çıkılarak sentetik uyuşturucu madde bağımlılığını irdeleyen “Cinnet Mevsimi” adlı belgeselin galası yapıldı

Kuzey Kıbrıs’ın gerçeği
banner598
Genç yaşta hayatını kaybeden Arda Erkan’ın hikâyesinden yola çıkılarak, Kuzey Kıbrıs’ta sentetik uyuşturucu madde bağımlılığını irdeleyen “Cinnet Mevsimi” adlı belgeselin galası geçen Cuma günü yapıldı.
Yönetmenliğini Elvan Levent’in yaptığı bir saatlik belgesel, Kıbrıs’ta konuyla ilgili ilk kapsamlı belgesel niteliği taşıyor.
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) İletişim Fakültesi, Turuncu Salon’da gösterimi gerçekleşen belgesele yoğun katılım oldu.
Duygusal anların yaşandığı ve ilk kez seyirciyle buluşan ‘Cinnet Mevsimi’ tanıtım gecesinde Elvan Levent ve Arda ailesi adına Gülseren Erkan birer konuşma yaptı.

Elvan: Keşke bu filmi yapmamış olsaydık
“Keşke ile başlamak istemezdim... Ama keşke Kıbrıs’ta  uyuşturucu ve özellikle sentetik uyuşturucu kullanımı bu boyutta olmayaydı. Keşke gençler ölmeyeydi ve onları kurtarabilecek bir düzen kurabilmiş olsaydık” diyerek sözlerine başlayan Elvan Levent konuşmasında, Kuzey Kıbrıs’ta uyuşturucunun geldiği endişe verici boyutu gözler önüne serdi.
 
Erkan: Bazı olaylar milat oluyor
Gülseren Erkan da konuşmasında şunları aktardı, “Çevresi tarafından sevilen, henüz 26 yaşında olan Arda Erkan geçtiğimiz yıl hayatını kaybetti... Çocuklarını yaşatmayı beceremeyen bir ülkenin en pisi pisine hayattan koparılıp alınmış gençlerinden. Bazı olaylar var, insanın hayatına damgasını vuruyor ve adeta milat oluyor. Arda’nın gidişi öyleydi. İnanılması imkansız olan ve ağrısı da ömür boyu kalan – kalacak olan… Hem ailesi hem de sevenlerini yasa boğan bu kaybın ardından Arda’nın ilk saniyesinden  son saniyesine kadar  gerçek hayatından  yola çıkılarak  yaşam serüveninin  belgesel projesi ‘cinnet mevsimi’ ile  Arda tekrar hayat buluyor. Arda beden olarak yanımızda olmaya bilir ama enerjisiyle gençlerimize ve toplumumuza ışık tutmak için hep yanımızda olacak. Bu yaşam serüveni hem şimdiki hem de gelecek kuşaklara  bir ders niteliğinde aktarılacak. Arda’dan bize kalan sevgiyi sizlerle paylaşarak büyütmeyi seçtik. ‘cinnet mevsimi’ Arda’dan toplumumuza yeni yıl armağanı olsun.”

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2016, 08:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474