banner564

Laik eğitimin gereği bu

KTOEÖS heyeti ile görüşen Denktaş, müfredatta diğer dinler için de seçmeli ders bulunması gerektiğini söyledi

Laik eğitimin gereği bu
banner598

 Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Selma Eylem başkanlığındaki  Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) heyetini kabul etti.

Maliye Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, kabulde, KTOEÖS heyeti,  eğitim sistemi, öğretmen kadroları, okul alt yapı çalışmaları,  dövizin yükselişi ve 47/2010, Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasasını gündeme getirdi.
Talepleri inceleyen Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise, “farklı konularda yaklaşımımız uyuşmasa dahi bu diyalog ortamının devamı benim için oldukça önemli” dedi.
Denktaş, 47/2010 Yasası ile ilgili, aranın açılmaması adına ek ödemeyi geçen yıl başlattıklarını söyledi.
Eğitim sistemi ile ilgili kendilerinin de bazı sıkıntıları olduğunu kaydeden Maliye Bakanı, daha verimli çalışan bir noktaya taşınmak adına hep birlikte oturup bir değerlendirme yapmanın gerekliliğini vurguladı.
Denktaş, “din eğitimi ile ilgili olarak  laik eğitimden bahsediyoruz. Ancak bana göre laik eğitimin içinde ihtiyaç hisseden Müslüman olduğu kadar, Alevi ve diğer dinlerden görüşlere inananlara da kendi eğitim çatımız altında ve eğitim sezonu içinde seçmeli ders olarak fırsat tanınmalı” dedi.
47/2010, Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası ile ilgili  konuşan Maliye Bakanı Denktaş, şu ifadeleri kullandı:
 “Bu yasa içerisinde mali kısmını adım adım eşitlemek durumundayız. Yalnız çok net söylüyorum. Hakları da eskiden olduğu gibi artırmamız söz konusu olamaz. Eğer kendi kendimize yeten bir ülke haline gelmek istiyorsak haklar meselesini yine hep birlikte oturup konuşmalıyız. Empoze edelim demiyorum ama bir takım feragatler, özveriler ile varmak istediğimiz bir noktaya çok daha rahat ve hızlı ulaşabileceğiz.”


KTAMS’ın yeni yönetimi taleplerini iletti
Öte yandan Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Güven Bengihan başkanlığındaki Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) yeni yönetim kurulu üyelerini kabul etti. KTAMS yönetimi, Denktaş’a taleplerini iletti.   
Ziyarette konuşan KTAMS Başkanı Güven Bengihan, sürekli diyalog halinde oldukları Maliye Bakanlığı’nı ziyaretlerinin gündeminde birtakım taleplerin yer aldığını belirtti ve bunları sıraladı.
Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise KTAMS’ın yeni yönetimine başarılar diledi ve taleplerini inceleyerek sendika yönetimi ile fikir alış verişinde bulundu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473