banner564

Lefkoşa karıştı

Süper Kupa maçında çıkan olaylar geceye damgasını vurdu, 5 polis yaralandı, 9 Lefke taraftarı gözaltına alındı

Lefkoşa karıştı
banner598
Zorkun TAŞER
Başkent Lefkoşa’da dün gece Atatürk Stadı’nda, Lefke ile Yenicami arasında oynanan Süper Kupa maçında, oynanan futboldan çok Lefke taraftarlarının çıkardığı olaylar güne damgasını vurdu. Maçta çıkan olaylar nedeniyle 9 Lefke taraftarı polis tarafından gözaltına alınarak karakola götürüldü. Ayrıca olaylara müdahale eden 5 polis memuru da çeşitli yerlerinden  yaralanarak hastaneye kaldırıldı. 
Olaylar, takımlarını hararetli bir şekilde destekleyen Lefke taraftarının, maçın ilk dakikalarında sahaya attığı maytaplardan birisinin isabet ettiği Cürümleri Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Kemal Özkılıç’ın yaralanmasıyla başladı. Lefke takımının uzatma dakikalarında bulduğu beraberlik golü ile kendinden geçen taraftar, gol sevincini yaşamak için sahaya inmek istedi. Bu esnada polisle güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı, Atatürk Stadı ana baba gününe döndü.
Gol sevincini kutlamak için sahaya inen seyirciler ile polis arasında arbede yaşanırken, çıkan olaylarda biri futbolcu 9 kişi tutuklandı. Çıkan olaylar Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme, Adli Şube Ekipleri ve karakol polisleri tarafından bastırıldı. Olayların çıkmasına neden olan kişilerin alkollü olduğu öğrenilirken, 9 kişi hakkında birçok suçlamadan soruşturma başlatıldı.

Özkılıç’ın kulak zarı yırtıldı
Çıkan olaylarda boynundan ve kulağından yaralanan Cürümleri Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Kemal Özkılıç Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Özkılıç’ın, boynuna üç dikiş atıldığı öğrenildi. Özkılıç müşahade altına alınırken, darp edilen Yücel Balcı, Ayhan Arabi, Murat Döşenci ve İbrahim Günsay isimli polis memurları da hastanede müşahede altına alındı.


Karakolun önü de karıştı
Çıkan olaylarda gözaltına alınan 9 kişi polis aracına bindirilip karakola götürülmek istenirken Lefkeli taraftarlar tutuklamalara uzun süre polis aracının önünü keserek tepki gösterdi. Bazı taraftarlar da polis aracına zarar verdi.  Tutuklular Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne götürülerek hücreye konulurken, Lefkeli taraftarlar bu kez de polisin önüne giderek bekledi.

Bugün mahkemeye çıkarılmaları bekleniyor
Arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen taraftarlar uzun bir bekleyişten sonra dağıldı. 
Yaralama, polisi darp görevinden men, kasti hasar, sarhoşluk, rahatsızlık suçlarından gözaltına alınan 9 kişinin bugün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2014, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473