banner564

Liderlerin kahve sefası

Mustafa Akıncı ile Nikos Anastasiadis, Lefkoşa’nın kuzey ve güney kısmında birlikte yürüyüş yapacak

Liderlerin kahve sefası
banner598
Kıbrıs’ta yeniden başlayan müzakereler çerçevesinde temaslar gerçekleştiren liderler, bugün Lefkoşa Surlariçi’nde bir araya gelip, hem kuzey, hem de güneyde gezinti yapacak.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu’nun yaptığı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’i saat 11.00’de Lokmacı Kapısı’nda karşılayacak.
İki lider, Lefkoşa’nın Türk tarafında yaya olarak birlikte kısa bir gezinti yaptıktan sonra kahve molası verecek. 
Cumhurbaşkanı Akıncı ile Anastasiadis daha sonra, Lokmacı Kapısı’ndan birlikte geçerek, Uzun Yol’da kısa bir gezinti yapacak ve kahve içecek. 
Liderlerin her iki tarafta da ayrı ayrı 45 dakikalık gezinti yapması planlanıyor.
Cumhurbaşkanı Akıncı ile Rum Lider Anastasiadis’e, müzakerecileri Özdil Nami ve Andreas Mavroyannis, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ile Lefkoşa Rum Belediyesi Başkanı Konstantinos Yorgacis ve sözcüleri eşlik edecek.
Öte yandan Nikos Anastasiadis, Rum Yönetimi liderliğine seçilmesinin ardından Kuzey Kıbrıs’a ilk kez geçmiş olacak. 


Akıncı, ODTÜ rektörlerini kabul etti
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ile ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Yönetim Kurulu Başkanı ve Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer’i kabul etti.
Kabuldeki konuşmasında ODTÜ mezunu olduğunu anımsatan Akıncı, Ahmet Acar ile aynı fakültede eğitim aldıklarını belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Başbakan Yardımcılığı döneminde, Lefkoşa İmar Planı’nın hazırlanma sürecinde Acar’ın kendilerine danışmanlık yaptığını da hatırlatan Cumhurbaşkanı Akıncı, Lefkoşa İmar Planı’nın ülke için hala tek konumda olduğuna işaret ederek, bu durumdan üzüntü duyduğunu belirtti.
Mustafa Akıncı, Prof. Dr. Ahmet Acar ile işbirliklerinin, dayanışmalarının ve görüş-alışverişlerinin sürmesini dileyerek, “ODTÜ’de biriktikleriniz hepimiz için önemli değerlerdir. Ankara ve Kalkanlı’daki ODTÜ ailesine başarı diliyorum” dedi.

Acar: Aynı fakülteden mezun olduk…
ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ise konuşmasında, Kıbrıs Türk siyasetinde önemli birikimlere sahip olan Akıncı’nın hem Kıbrıs, hem de Türkiye için önemli görevler üstleneceğine inanç belirtti.
Akıncı ile geçmiş dönemdeki işbirliklerine de işaret eden Acar, “ODTÜ’den ve aynı fakülteden mezun olmamızdan gurur duyuyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2015, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474