banner564

Liman’da balık keyfi

Mağusa’da bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği Deniz Festivali, renkli görüntülere ev sahipliği yaptı

Liman’da balık keyfi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Mağusa Denizciler Birliği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve Doğu Akdeniz Üniversitesi ile Gazimağusa Belediyesi’nin katkı koyduğu geleneksel Mağusa Deniz Festivali dün gerçekleştirildi.
Gazimağusa Limanı’nda, 12.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilen festivale katılan vatandaşlara, mangalda pişirilen balıklar 2 buçuk TL bağış karşılığında dağıtıldı. 
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in de katıldığı festivale Gazimağusa halkı büyük ilgi gösterdi. 
Havanın da güzel olması ile limana akın eden vatandaşlar gün boyunca keyifli dakikalar yaşadı. Festivalde Gazimağusa Belediyesi Halk Dansları ekibi de kısa bir gösteri yaptı.

Ataoğlu: Kendimize yetemiyoruz
Festivalde konuşma yapan Mağusa Denizciler Birliği Başkanı Gürsel Ataoğlu, birlik olarak 3.Geleneksel Deniz Festivali’ni düzenlediklerini ve Gazimağusa Belediyesi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin de daha kaliteli bir ortam yaratmak amacı ile kendilerine destek verdiğini söyledi. Gazimağusa Belediyesi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne teşekkür eden Ataoğlu, küçük fakat huzurlu bir dernek olduklarını belirtti.
Artık denizciler olarak kendilerine yetemediklerini belirten Ataoğlu, birçok balıkçının tekne koymak için limanda yer bulamadığını ifade ederek, devlet büyüklerinden bu konuda yardım istediklerini kaydetti.

Osam: Deniz hayat ve yaşam felsefesidir
Ataoğlu’nun ardından konuşan Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ise bir deniz tutkunu olarak denizin hayat ve yaşam felsefesi olduğuna inandığını belirtti. Osam, “Sırtınızı denize dönmeyip bu güzel güne katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Arter: Şehrimiz yıllardır deniz ile kucaklaşamıyordu
Festivalde son konuşmayı yapan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ise denizin yanında olmanın çok duygusal bir şey olduğunu söyledi. 
Gazimağusalıların yıllardır bu duyguyu yaşayamadığını savunan Arter, bu festivalin yıldan yıla daha da gelişerek büyüyeceğini belirterek, bunun daha başlangıç olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2015, 06:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
ben  seden  kaçmıyorum  ben  sana  kıyamam
ben seden kaçmıyorum ben sana kıyamam - 3 yıl Önce

hadi sana güle güle

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474