banner564

Lobi faaliyetleri önemli

Bakan Çolak, Kıbrıs sorununda yol kat etmek, bir sonuca götürmek gibi çalışmaların içinde Ticaret Odası’nın rolünün büyük olduğunu ifade etti

Lobi faaliyetleri önemli
banner598
Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Fikri Toros ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyeti kabul etti.
Dışişleri Bakanı Emine Çolak, KTTO’nun öncü ve önemli örgütlerden biri olduğunu belirtti.
Dışişleri Bakanlığı’nı hakkı ile yapabilmenin, her türlü kanaldan faydalanarak, birlikte çalışarak mümkün olabileceğini dile getiren Çolak, bu kanalların ticaret, kültür, sanat, spor, eğitim olduğunu söyledi.
Çolak, yaygın bir şekilde çalışmak, kendini anlatmak ve tanıtmak, ihtiyaç ve sıkıntıları dışa duyurabilmek, Kıbrıs sorununda yol kat etmek, bir sonuca götürmek gibi çalışmaların içinde Ticaret Odası’nın önemli rol aldığını ifade etti.

Toros: Uluslararası pazardan yoksunuz
Ticaret Odası’nın sadece ekonomik konulara değil, toplumun dışta yürüttüğü tüm lobi çalışmalarına, Dışişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı ile koordinasyon içinde katkılar yaptığını belirten Fikri Toros, Kıbrıs Türk toplumunun ekonomik sorunlarının başlıca sebeplerinden birinin Kıbrıs sorununun hala çözümsüz olarak devam etmesi, bu nedenle toplumun uluslararası pazarlardan yoksun olması olduğunu kaydetti.
Toros, sorunun devam etmesi ile ülkedeki yatırım ikliminin de arzu edilen seviyede olmadığını, rekabet edilebilirliğin de sürekli olarak engellendiğini söyledi.

Çolak, KTAMS heyetini kabul etti

Dışişleri Bakanı Emine Çolak, dün, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nı (KTAMS) kabul etti.
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan kabulde yaptığı konuşmada Çolak’a yeni görevinde başarı diledi. Çolak’ın bir süre önce Dışişleri Bakanlığı’nda oluşan sorunlarla ilgili yaptığı açıklamaları olumlu bulduklarını ifade eden Kaptan, “Sorun olduğunu kabul etmek çözüm için atılacak adımların en önemlisidir” dedi.
Kaptan, Çolak’tan hem kendilerini, hem de ilgili tüm sendika ve sivil toplum örgütlerini Kıbrıs konusundaki gelişmelerle rutin şekilde bilgilendirmelerini istedi.
Dışişleri Bakanı Emine Çolak da, sorunları ifade etmenin kendisi için doğal olduğunu kaydederek, personelin sıkıntılarını çözmenin de görevi olduğunu ve bu sorumluluk bilinciyle hareket ettiğini anlattı.

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2015, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474