banner564

Siber: “Tehlike içimizde”

Arda Erkan’ın anne ve babasını kabul eden Siber, “Bu bataklığı kurutmak, gençlerimizi kurtarmak ortak sorumluluğumuz” dedi

Siber: “Tehlike içimizde”
banner598
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, uyuşturucu kullanımının yaygınlığı konusundaki tehlikeye işaret ederek, “Tehlike içimizdedir ve bilmeliyiz ki gazetelerde isimlerinin baş harflerini okuduğumuz uyuşturucu kullanan gençler bizim çocuklarımızdır, onlar bu toplumun güzel geleceği olma yolunda yürürken bir şekilde bataklığa çekilmişlerdir. Bu bataklığı kurutmak, gençlerimizi kurtarmak ortak sorumluluğumuzdur” dedi.
Meclis’ten verilen bilgiye göre, Meclis Başkanı Siber, geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Arda Erkan adlı gencin anne ve babasını kabul etti.
Aile, tek evlatlarını sevgiyle büyüttüklerini, onu en iyi şekilde yetiştirmek için tüm anne babalar gibi maddi manevi her türlü fedakarlığı yaptıklarını ama uyuşturucuya alıştırılan çocuklarını ne yazık ki kurtaramadıklarını söyledi. 
Arda Erkan’ın ebeveynleri, spor yapan, arkadaş canlısı, ailesine düşkün, gelecekle ilgili güzel hayalleri olan Arda’yı kaybetmenin acısını hiçbir şeyin hafifletemeyeceğini ama başka çocukları bu şekilde kaybetmemek için alınacak önlemlerin kendilerini rahatlatacağını ifade etti. 

Siber: Devlet politikası gerekli
Meclis Başkanı Sibel Siber de gelecekle ilgili güzel hayaller kurması, yaşama tutunması gereken en güzel yaşında bir genci uyuşturucudan kaybetmenin acısının büyük olduğunu söyledi. 
Bu durumun ne anne baba, ne sevenleri, ne de halki çin kabul edilebileceğini belirten Siber, bu tür olaylardan çocukları korumanın sadece ailenin çabasıyla mümkün olamayacağını bunun çok yönlü bir çalışma, bir devlet politikası gerektirdiğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2015, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474