banner564

Lokum ikram etti

Gazimağusa Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Bakan Sucuoğlu, çalışanların ve hastaların bayramını kutladı

Lokum ikram etti
banner598
Yılmaz YAKAR
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu dün Gazimağusa Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek, personel ve yataklı tedavi gören hastalarla bayramlaştı, lokum ikram etti.
Sucuoğlu ayrıca Gazimağsua Devlet Hastanesi hekimlerinden Dr. Mustafa Kalfaoğlu’ndan Genel Cerrahi Servisi’nin hizmetleri hakkında bilgi aldı.
Sağlık Bakanı Sucuoğlu, hastanedeki ısıtma ve soğutma sistemlerinin 8,5 aydır arızalı olduğuna işaret ederek, göreve gelir gelmez 10 gün sonra hastaneyi ziyaret ettiğini ve ardından ısıtma ve soğutma sistemlerinin arızasının giderilmesi için ihaleye çıktıklarını kaydetti.
Sucuoğlu, sistemin bayram haftası içerisinde tamamen çalışır duruma geleceğini vurgulayarak, hastaların artık 40-50 derece sıcaklıklarda terlemeyeceklerini kaydetti.
Dr. Mustafa Kalfaoğlu, ameliyathanede Genel Cerrahi Servisi ile ilgili bilgi verirken, yeni binasına 2007 yılında taşınan Gazimağusa Devlet Hastanesi’nin yapılan yatırımlarla bugünkü güçlü ve çağdaş yapısına kavuşturulduğunu kaydetti.
Kalfaoğlu, randevu sistemi ile çalışan polikliniklerde 400 hastaya hizmet verildiğini, acil servise ise günde 200 hastanın başvurduğunu belirtti.
Endosonografi cihazı ile ilgili bilgi veren Kalfaoğlu, endoskopi ünitesinin en önemli özelliğinin ise 2006 yılındna itibaren safra kanalı hastalıklarına müdahale işleminin (ERCP) yapıldığı tek merkez olması olduğunu söyledi.

13 milyon TL tasarruf sağlandı
2006 yılı öncesinde bu hastaların tümünün ya “simsarlar” tarafından Güney Kıbrıs’a götrülüp komisyon karşılığı işlem yaptırıldığını ya da Türkiye’ye sevk edildiğini ifade eden Kalfaoğlu, bunun hasta başına ortalama maliyetinin 10 bin TL olduğunu, işlemin Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde yapılmaya başlanmasıyla birlikte bugüne kadar 13 milyon TL tasarruf sağlandığını kaydetti.
Kalfaoğlu, Gazimağusa Devlet Hastanesi endoskopi ünitesinin Türkiye’de az sayıda hastanede bulunan donanıma sahip olduğunu vurguladı.
Kalfaoğlu, Genel Cerrahi olarak nefroloji uzmanı atanması halinde böbrek nakilleri ve yoğun bakım kurulması halinde karaciğer nakli yapabilecek bilgi ve beceriye sahip ekip bulunduğunu vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2016, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474