banner564

LTB göreve

Kaymaklı Köy Mezarlığı temizlenmeyi bekliyor

LTB göreve
banner598
Melin DOBRAN
Başkent Lefkoşa’da bulunan Küçük Kaymaklı Köy Mezarlığı, temizlenmeyi bekliyor. Küçük Kaymaklı Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Asbaşkanı Ali Zeybekoğlu, söz konusu mezarlığa gereken ilginin gösterilmesini istedi. Mezarlığın adeta bir tarlayı andırdığını ifade eden Asbaşkan Zeybekoğlu, “Orada yatanlar bunu mu hak ediyor?” diyerek tepki gösterdi. Zeybekoğlu, yetkililerin mezarlığı bir an önce temizletmesi gerektiğini dile getirdi.
Diyalog Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Zeybekoğlu, “Atalarımız ne yazık ki resmen bir tarlada yatıyor. Sokak köpekleri mezarlıkta cirit atıyor. Çevre duvarlarının bir kısmı yok. Orada yatanların hak ettiği bu mu? Benim ve derneğimizin uzun uğraşları sonucu, mezarlığa demir kapı yaptırdık. Bir de levha yaptırdık. Her yıl Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) yardımıyla mezarlık temizlenirdi. Umarım belediyemiz en kısa zamanda mezarlığı yeniden temizler” ifadelerinin kullandı.

“Halen bir lokalimiz yok”
   Küçük Kaymaklı Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Asbaşkanı Ali Zeybekoğlu, derneğe ait bir lokalin olmadığını söyledi.
    Zeybekoğlu konuyla ilgili olarak şöyle konuştu, “Biz yıllarca Küçük Kaymaklı için mücadele verdik. Kaymaklı her yönden çok bedeller ödemiştir. Halen de ödemektedir. Biz 1974’ten sonra köyümüze gidemedik. 49 yıldan sonra bir dernek kurduk. Küçük Kaymaklı Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği adı altında, Kaymakamlık ’tan mühürlü imzalı resmi bir derneğimiz var. Ödediğimiz bedeller sanırım az geldi ki bize bir lokal bile vermediler. Birçok derneğin ve kuruluşun lokali var fakat bizim yok. Bir lokale sahip olmak bizim de hakkımızdır.”

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2017, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474