banner564

Mağusa’da gergin gün

Türkiye Ülkü Ocakları Başkanı Olcay Kılavuz’un DAÜ’yü ziyaret ile Doğulu öğrencilerin eyleminin aynı saatlere gelmesi polisi alarma geçirdi

Mağusa’da  gergin gün
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Türkiye Cumhuriyeti Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ziyareti ile Halepçe katliamının yıldönümü nedeni ile Doğulu öğrencilerin düzenlediği eylem aynı güne denk gelince Gazimağusa polisi dün alarma geçti.
DAÜ Kampüsü içerisinde geniş güvenlik önlemi alan polis ekipleri gün boyunca olası bir gerginliğe karşı tetikte bekledi. Ülkücü grupla Doğulu öğrencilerin farklı saatlerde kampüse gelmesi herkese derin bir nefes aldırdı. 

Kılavuz’dan Osam’a ziyaret
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz dün ilk olarak sabah saatlerinde DAÜ Rektör Vekili Necdet Osam ile bir görüşme gerçekleştirdi.
Daha sonra DAÜ’deki ülkücülerle bir araya gelen Kılavuz, ardından okulda gerçekleştirilen icraatlar hakkında bilgi almak için DAÜ öğrenci konseyi başkanı ile Aktıvite Merkezinde bir araya geldi. Aktivite Merkezindeki görüşmenin ardındann Olcay Kılavuz kendisine eşkil eden yüzlerce ülkücü öğrenci ile Gazimağusa Ülkü Ocakları binasına kadar yürüdü.


Halepçe için toplandılar
Kılavuz’un ziyaretinin ardından öğleden sonra ise Doğu Akdeniz Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan Atatürk Meydanında toplanan 50 kadar Doğulu öğrenci, Halepçe katliamını protesto etti. Eylemde kısa bir bildiri okuyan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2016, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473