banner564

Mağusa’da işler yolunda

Makamların kimseye kalmadığını belirten Arter, ‘Belediye batıyor’ şeklindeki iddiaları da siyasi argüman olarak değerlendirdi

Mağusa’da işler yolunda
banner598

 Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter Mağusa Suriçi Derneği ( MAS-DER)’in daveti üzerine katıldığı Mağusa Konferansları etkinliğinde belediyenin çalışmalarını anlattı. 

MAS-DER’İN suriçindeki binasında dün gerçekleşen etkinlik MAS-DER Başkanı Rifat Yalınç’ın açılış konuşmasıyla başladı.  MASDER Başkanı Rifat Yalınç, 3 yıldan beridir her cumartesi Mağusa Konferansları etkinliğini düzenlediklerini ifade ederek, Başkan İsmail Arter’e destekleri için teşekkür etti. 
İsmail Arter buradaki konuşmasında, üstlendiği görevini tamamladığında hem ekibi hem Belediye Meclisi olarak aldıkları bayrağı nasıl ileriye taşırız konusunda çaba sarf ettiğini, makamların kimseye kalmadığını  “onun döneminde şu güzellikler yapıldı” denilebiliyorsa mutlu olacağını ifade etti.
Arter, göreve geldiğinde Othello Parkı’nın Hibe Programı Çerçevesinde başlamak üzere olan bir proje olduğunu, projeyi yaptıktan sonra Othello Parkı’na Shakespeare büstünün yapılması konusunu sanat çevreleriyle görüştüklerini, Malta Gezisi düzenlediklerini ve hem Shakespeare Büstü, hem Hendek projesinin bu şekilde ortaya çıktığını ifade etti. 
Suriçinin tarihi potansiyeli ile dünyanın sayılı yerlerinden biri olduğunu, göreve geldiğinde önünde 10 yılık çalışma bulduğunu ifade eden başkan Arter, “Üzerinden 10 yıl geçmiş bir çalışma artık zaman aşımına uğramış oldu, faydalandık ama bilgileri sıcağı sıcağına kullanmak daha iyi olur... Biz bir hareket başlattık ve suriçi artık canlandırılmıştır” diye konuştu.
Göreve geldiğinde sosyal sportif çalışmaların yapıldığı MAGEM’in Sayıştay tarafından denetlediğini, “Belediye çatısı altındaki yapıda para akışının usule uygun olmadığının” ortaya çıktığını, o dönemin belediye meclisi defterlerinin poliste emare altına alındığını ifade eden Arter, MGA olarak faaliyete devam ederek kadın el sanatları ve birçok sportif faaliyetlerin yapıldığını söyledi. 
Başkan Arter, “belediye batıyor” şeklinde yapılan eleştirilere de yanıt vererek, göreve geldiğinden bugüne kadar kendilerini eleştiren 18 basın açıklamasının 12’sinin belediye batıyor şeklinde olduğunu kaydetti. Arter, “Ben bu kadar emek verirken, günün sonunda elimde bir bombanın patlamasını ister miyim?” diye sorarak bunun bir siyasi argüman olduğunu düşündüğünü söyledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473