banner564

Mahallesine vefa borcu

Bölge halkını bilgilendiren Harmancı, “Çağlayan Kapısı’nın açılması konusunda ısrarcıyız” dedi

Mahallesine  vefa borcu
banner598
Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Başkanı Mehmet Harmancı “Bölge Bölge Lefkoşa” toplantılarının ikincisini önceki gün Çağlayan Bölgesi’nde gerçekleştirdi. 
Toplantıya Karamanzade Muhtarı Hüsamettin Çello ve Çağlayan Muhtarı Gültekin Karsu da katıldı.
Harmancı, mahallesine geldiği için çok mutlu olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında, toplantıya katılan tüm muhtar ve bölge halkına teşekkür etti. Göreve başladığı iki yıla yakın bir zamanda Lefkoşa’da daha güzeli nasıl bulabiliriz konusunu Lefkoşalılar ile sürekli istişare ederek ilerlediklerini belirten Harmancı, belediyenin idari ve mali yapısıyla ilgili bilgiler verdi.
Harmancı, 2 aydır Sosyal Sigorta, İhtiyat Sandığı ve Gelir Vergisi olarak yatırımlarını yaptıklarını ama bunun sürdürülebilir olmadığını belirterek, hükümete yurttaşlara ek yük getirmeden belediyenin gelirlerini artırma konusunda yaptığı çağrıların da yanıtsız kalmasını eleştirdi. 

“Çağlayan parkı geliştirilecek”
Geçtiğimiz yıl 5 yeni çöp arabası aldıklarını ve 6 parkı düzenlediklerini kaydeden Harmancı, Çağlayan Parkı’nı bu yıl sivil toplum örgütleri ile birlikte canlandırmaya çalışacaklarını, 2017 yılında da bütçe olanakları çerçevesinde iyileştirme çalışmaları gerçekleştireceklerini belirtti. 
Türkiye’den getirilen suyla ilgili de son gelişmeleri katılımcılarla paylaşan Harmancı, bu suyun gelmesine en çok sevinen kesimin belediye başkanları olmasına rağmen suyun işletmesini alacak özel şirket ile belediyelere dağıtım anlamında eşit şartlar sağlanmamasının belediyeleri çok zor şartlarla karşı karşıya getireceğini söyledi. 

“Önceliğim Çağlayan Kapısı’nın açılmasıdır”
Lefkoşa’da bazı yeni sınır kapıları açılmasının önemine değinen Harmancı, öncelikli olarak Çağlayan Kapısı’nın karşılıklı araç geçişlerine açılması konusunda Güney Lefkoşa Belediye Başkanı Yorgacis ile uzlaştıklarını ve konuyu iki liderin yürüttüğü komitenin gündemine sunduklarını söyledi. 
Kapının açılması durumunda bölgedeki ekonomik faaliyetlerin artacağına vurgu yapan Harmancı bölge esnafının da bundan büyük bir fayda sağlayabileceğinin altını çizdi. 

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2016, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474