banner564

Mahkemeyi kandıramadı

Girne’de kendisini polis olarak tanıtan ve 3 kişiyi dolandıran Erdi Konyalıoğlu, psikolojik rahatsızlığı olduğunu söyleyerek af diledi

Mahkemeyi kandıramadı
banner598
Ülke genelinde işlediği sahtekarlık ve dolandırıcılık suçlarından birçok davası olan ve birkaç kez hüküm giyen Erdi Konyalıoğlu hakkındaki soruşturma tamamlandı. 
Son olarak Girne’de polis olduğunu söyleyerek 3 kişiden para aldığı gerekçesiyle tutuklanan zanlı dün teminat için Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Soruşturmayı yürüten polis, zanlının 3 Eylül tarihinde saat gece 04.00 sıralarında Kervansaray Plajı yolunda arabasıyla seyir halinde olan Y.C’yi durdurup adının Mustafa ve polis olduğunu, arabasının benzinin bittiğini, cüzdanını ise kaybettiğini dair yalan söyleyerek 100 TL para istediğini anlattı. Zanlının 6 Eylül tarihinde de yine Girne’de D.A isimli şahsa kendisini polis olarak tanıtıp yardıma ihtiyacı olduğunu söyleyerek 20 TL aldığını belirten polis, 9 Eylül tarihinde ise zanlının bu kez A.E isimli kadını dolandırdığını söyledi. 

Araba görmeye gitti para aldı
Polis, zanlının A.E isimli kadını telefonla arayıp satılık arabasını görmek istediğini söyleyip buluşunda adının Hüseyin ve polis olduğuna dair yalan söyleyip, “Sen bana 100 TL ver karttan çekip ödeyeyim” diyerek kadından para aldığını aktardı. Zanlının 10 Eylül tarihinde Gazimağusa’da tespit edilerek gözaltına alındığını, mahkemeye çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alındığını kaydeden polis, zanlının benzer birçok sabıkası bulunduğunu ifade ederek tutuklu yargılanmasını talep etti.

Tedavi görmek istiyor
Zanlı ise psikolojik sorunları olduğunu, tedavi görmek istediğini mahkemeye aktardı. Mahkeme, aktarılan olguları ve zanlının beyanlarını değerlendirdikten sonra tutuklu yargı kararı verdi. Zanlının yargılanıncaya kadar 3 ay süre ile cezaevine gönderilmesine emir veren mahkeme, ayrıca zanlının psikolojik destek görmesine imkan sağlanmasına da direktif verdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2017, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473