banner564

Mahmut başardı!

Evo 4’ün kasasını değiştirerek Evo 5 yaptığı 8 yıl sonra ortaya çıktı

 Mahmut başardı!
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 8 yıl önce kazalı aracının kasasını değiştiren ve satan Mahmut Başarır, aracın son sahibinin dikkati sayesinde yakayı ele verdi. 
Kaza yapan HC 693 plakalı Mitsubishi Lancer Evo 4 aracının kasasını değişerek Mitsubishi Lancer Evo 5 yapan ve 2008 yılında satan Mahmut Başarır, aracın son sahibinin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda tutuklanarak mahkeme huzuruna çıkarıldı.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hasan Karagil, 30 Haziran 2016 tarihinde Adli Şube’ye gelen Orkun Özkırıcı isimli şahsın, HC 693 plakalı Mitsubishi Lancer Evo 5 marka olan aracının şase numarasının değiştirilmiş olabileceği yönünde bir bilgi aldığını kendilerine beyan ettiğini söyledi. 
Aynı gün yapılan araştırmada araç kaportası üzerinde yazılı olan şase numarası ile kayıt belgesindeki şase numarasının aynı olduğunun görüldüğünü anlatan Karagil, aracın şase numarasının sökülerek başka aracın şase numarasının monte edilerek kasti hasara uğratıldığının tespit edildiğini söyledi.

2007 yılında başka, 2008’de başka şase numarası
Yapılan ileri soruşturma neticesinde mahkeme huzurundaki zanlı Mahmut Başarır’ın 2007 ile 2008 yılları arasında  HC 693 plakalı aracın sahibi olduğunu, 2007 yılında konu araç ile kaza yaptığında konu aracın şase numarasının mitsubishi lancer evo 4 marka araca ait olduğu, ancak zanlının aracının sattığı 2008 yılında ise konu aracın şase numarasının mitsubishi lancer evo 5 marka araca ait olduğunun tespit edildiğini anlatan Karagil, zanlının 7 Ekim 2016 tarihinde tespit edilerek tutuklandığını söyledi.

Soruşturma sürüyor
Mesele ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü anlatan Karagil, orijinal olmayan şase numarasının Güney Kıbrıs’tan ithal edilip edilmediğini araçtıracaklarını söyleyerek, mahkemeden soruşturma maksatlı süre talep etti.

Başarır: Tampon değişirse kasa da değişir
Mahkemede söz alan zanlı Mahmut Başarır, evo 3,4,5 ve 6 marka araçların aynı kasa olduklarını ve tamponun değişmesi halinde kasanın da değişebileceğini iddia etti.  Huzurundaki şahadet ve zanlının beyanlarını değerlendiren Yargıç Hasan Dağlı, zanlının soruşturma maksatlı 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2016, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474