banner564

Makine başını yaktı

Tasarrufunda, 1 adet tabanca ve 8 adet canlı mermi bulunan Mustafa Erden, tüm pişmanlığına ve özür dilemesine rağmen 6 ay hapis cezası almaktan kurtulamadı

Makine başını yaktı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da ki evinde 1 adet tabanca ve bu tabancaya ait 8 adet canlı mermi tasarruf eden Mustafa Erden hakkındaki karar dün verildi. 
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti üyelerinden Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, İddia Makamının mahkemeye aktardığı olgulara özet ile değindi. Mehmet isimli şahsın Adana’dan gelerek sanık Mustafa Erden’e silahı verdiğini söyleyen Güzeler, konu şahsın sanığa 3 bin TL’ye silahı satmasını, daha yüksek fiyata satması halinde sanığa para vereceğini söylediğini ifade etti. 
Bunun üzerine sanık Mustafa Erden’in tabanca ve canlı mermileri evinde tasarruf etmeye başladığını söyleyen Mesutoğlu, polisin aldığı bir ihbar neticesinde sanığın evine gittiğini ve sanığın polislere, “evde makine var, satacaktım” diyerek tabancanın yerini gösterdiğini dile getirdi.

“Kimse yasaları hiçe sayarcasına tabanca taşıyamaz”
Sanığın işlemiş olduğu suça yasa koyucunun 7 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü belirten Güzeler, kimsenin yasaları hiçe sayarcasına tabanca veya ateşli silah taşımaya hakkının olmadığını söyledi. 
Toplumda endişe ve huzursuzluk yaratan bu tür suçlara etkin ve caydırıcı cezalar verilmesinin gerekli olduğunu vurgulayan Güzeler, konu tabancanın satılmak amacı ile ülkeye getirildiğini ve sanığın da satmak amacı ile tabancayı tasarruf ettiğini dile getirdi. 
Sanığın tabancayı gördüğü ilk anda polise haber vermek yerine para kazanmak amacı ile tabancayı tasarruf etmesinin sanık aleyhine ağırlaştırıcı bir faktör olduğunu vurgulayan Güzeler, sanığın genç ve işsiz olmasını, suçunu kabul ederek adaletin erken tecellisine katkıda bulunmasını ve pişman olup mahkemeden özür dilemesini sanık lehine hafifletici nedenler olarak değerlendirdikten sonra sanığı 6 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2015, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473