banner564

Kıbrıs’ın bayramı

Kar yağdı, hava sıcaklığı eksi 1’e kadar düştü ve okullar bugün tatil edildi

Kıbrıs’ın bayramı
banner598
Zorkun TAŞER
Kuzey Kıbrıs’ta dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, Beşparmak Dağları, Girne, Lapta ve Lefke bölgelerini beyaza bürüdü.
Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle dün gün boyunca birçok bölgede ulaşım aksadı, bazı yollar geçici bir süre trafiğe kapatıldı.
Özellikle, Girne-Lefkoşa anayolu Boğaz Kavşağı’nda, polis ekipleri sabah saatlerinden başlayarak gün boyunca kazaların önüne geçilmesi için önlemler aldı.
St. Hilarion, Lapta, Karşıyaka, Lefke ve bölgelerinde ise tipiye dönen kar yağışı nedeniyle, kartopu oynamak için dağa çıkan bazı vatandaşlar mahsur kaldı.
Karın bazı bölgelerde 20 santime kadar ulaşması nedeniyle St. Hilarion ve Selvili Tepe’ye gidilen yollar ulaşıma kapatıldı.

Karın keyfini çıkardılar
Kar topu oynamak maksadıyla St.Hilarion bölgesine doğru araçlarıyla çıkan bazı vatandaşlar, araçlarını bırakarak dönmek zorunda kaldı.
Yaklaşık 5 saat boyunca tipi şeklinde yağan kar yağışı, deyim yerindeyse Beşparmaklar’da hayatı felç etti.
Kar yağışının durmasıyla birlikte dağa akın eden vatandaşlar, kartopu oynayarak karın tadını çıkardılar.

Okullar bugün tatil
Öte yandan dün akşam Diyalog TV’ye telefonla bağlanan Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, bakanlığa bağlı ilk ve orta dereceli okulların bugün tatil edildiğini açıkladı.
Berova, Meteoroloji Dairesi’nden aldıkları hava raporu doğrultusunda özellikle sabahleyin ulaşımda yaşlanabilecek olumsuzluklar nedeniyle okulları tatil ettiklerini belirtti.

Soğuk hava cumartesi yurdu terkediyor
Meteoroloji Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre ise hava sıcaklığının bu akşam eksi 2 ile 3 dereceye kadar düşecek. Sadece dağlık kesimlere değil, iç kesimlere de kar yağması bekleniyor.
Soğuk hava kütlesinin yarından sonra bölgeyi terk etmesi bekleniyor.
Hava sıcaklığı bugün ve yarın 10 ile 12, diğer günlerde ise 13 ile 15 santigrat dolaylarında seyredecek. Bugün ve yarın sabah saatlerinde yağış almayan bölgelerde don olayı beklendiği açıklandı.
Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran’ın açıklamasına göre önümüzdeki günlerde hava durumu şöyle: 
“21 Şubat Cumartesi parçalı bulutlu, doğu kesimleri öğleye kadar yer yer sağanak yağmurlu. 
22 Şubat Pazar parçalı, zamanla çok bulutlu. 23 Şubat Pazartesi parçalı çok bulutlu, zamanla yer yer yağmurlu. 
24 Şubat Salı parçalı çok bulutlu, sağanak veya gök gürültülü sağanak yağmurlu. 
25 Şubat Çarşamba parçalı çok bulutlu ve sağanak yağmurlu. 26 Şubat Perşembe parçalı bulutlu.”
Buran’ın açıklamasına göre, bugün ve yarın rüzgar kuzey ve batı yönlerinden kuvvetli zaman zaman fırtına şeklinde, diğer günlerde ise güney ve doğu yönlerinden orta kuvvette esecek. 

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2015, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474