banner564

Manevi görev tamamlanacak

1974’te şehit olan 22 kişinin mezar taşlarını yaptıran Leymosun Kültür Vakfı, pazar günü saat tören düzenliyor

Manevi görev  tamamlanacak
banner598
Limasol’da 1974’te şehit olan ve mezar taşı bulunmayan 22 kişinin mezar taşlarını yaptıran Leymosun Kültür Vakfı, pazar günü saat 12.00’de tören düzenliyor.
Vakfın, Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin desteği ve Limasol Belediyesi’yle de görüşerek yaptırdığı Limasol Mezarlığı ve Şehitliği’ndeki yeni düzenlemenin tamamlanması nedeniyle yapılacak tören için hazırlıklar son aşamaya geldi.
Limasol'daki törene 400 civarında kişinin katılması bekleniyor.
Limasol şehitleri için saat 12.15'te Arnavut Camii'nde mevlit okutulacak.
Leymosun Kültür Vakfı’ndan verilen bilgiye göre, tüm şehitler için hazırlanan isim panosu ile birlikte tamamıyla bakımdan geçirilen mezarlığa çevre düzenlemesi de yapıldı. 
Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Yücem Rasımoğlu, Limasol’daki şehitliği yenileyerek, 40 yıllık önemli bir manevi görevi yerine getirdiklerini belirterek, şehitliğin tam bir Leymosun dayanışması, toplumun ve kimi kurumlarımızın desteği ile yenilendiğini söyledi. Rasımoğlu projenin yaklaşık 60 bin TL’ye mal olduğunu bildirdi.
Limasol Belediyesi’nin de, çeşme, zemin tesviyesi ve düzenlemesi, çiçeklendirme, ışıklandırma ve çevre düzenlemesi konusunda Leymosun Kültür Vakfı’na destek verdiği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2016, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474