banner564

Mayıs’tan önce olmaz

İstanbul’da Dışişleri bakanı Çavuşoğlu ve başbakan davutoğlu ile görüşen Kiprianu, garantiler konusunu göündeme getirdi, acil çözüm bekleyenleri üzecek açıklama yaptı

Mayıs’tan önce olmaz
banner598
Türkiye Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun davetlisi olarak İstanbul’a giden Rum AKEL Partisi’nin lideri Andros Kiprianu, Kıbrıs’ta Mayıs ayından önce çözüm olmayacağını söyledi.
   Güneyde milletvekili seçimlerinin Mayıs ayında yapılacağına dikkat çeken Kiprianu; bu tarihten önce Kıbrıs sorununa çözüm bulunamayacağını iddia etti. Kiprianu, Türkiye Başbakanı ile Dışişleri bakanına, garantilerin iptaline ilişkin Rum görüşünü ileterek, müzakerelerde yaşanan zorluklara dikkat çekti.
   Kiprianu, müzakerelerde mülkiyet, toprak ve güvenlik konularında anlaşmazlıların olduğunu ifade etti.
   Kiprianu; Türk makamlarına ilettiği tezlerin, Ulusal Konsey’in Kıbrıs sorunuyla ilgili tezleri çerçevesinde olduğunu kaydetti.
   Çözümün maliyeti konusunda uluslararası toplumun yardımına ihtiyacın olduğundan söz eden Kiprianu, bu konuda ayrıntılara girmekten kaçındı. 
   Kıbrıs Türk tarafının değindiği miktarın aşırı olduğu yorumunda da bulunan Kiprianu, toplam miktarın, ne kadar Kıbrıslı Rum’un Kıbrıs Rum idaresi altında evlerine döneceğine bağlı olacağını savundu.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2016, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473