banner564

Meclisi göreve davet etti

Barış Mamalı, işkence ve kötü muameleye karşı önlem alınmasına yönelik girişim yapılmasını istedi

Meclisi göreve davet etti
banner598
Hukukun Üstünlüğü Hareketi Başkanı Barış Mamalı, amaçları ne olursa olsun devlet adına yetki kullananların veya bu yetki ile donatılanların, kimseye işkence ve kötü muamele yapmaya hakkı bulunmadığını kaydetti.
Mamalı yaptığı yazılı açıklamada, bu kişilerin insanların fiziki bütünlüklerine, manevi varlıklarına mutlak olarak saygı göstermekle yükümlü ve bireylere yönelik insanlık dışı veya onur kırıcı eylemlerini engelleyecek her türlü önlemi almakla görevli olduklarını, aksine davranışlarından dolayı hukuken sorumlu tutulacaklarını bilmeleri gerektiğini belirtti.
Mamalı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 3. maddesinde “Hiç kimseye işkence veya insanlık dışı veya onur kırıcı bir muamele yapılamaz veya ceza uygulanamaz” denilmek suretiyle insanlık dışı muamelelerin yasaklandığını da hatırlattı.
Meclisin, 2012 yılında hazırladığı raporla polis karakollarındaki işkencenin varlığını resmi olarak tanımış olmasına rağmen bunun önüne geçecek en ufak yasal bir tedbir almadığını savunan Mamalı, “Yasakoyucu bu davranışıyla ‘evet işkence vardır, ancak ben bunu engelleyecek değilim’ anlayışına sahiptir” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2015, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474