banner564

Mehmet Ali Kızılkaya ile İrfan Tan tutuklandı

Lapta’da bir evde tespit edilen 38 mülteci ile bağlantısı olduğu iddia edilen Mehmet Ali Kızılkaya ile İrfan Tan tutuklandı

Mehmet Ali Kızılkaya ile İrfan Tan tutuklandı
banner598
Girne’ye bağlı Lapta Köyündeki bir evde polisin operasyonu sonucu yakalanan 25 erkek, 8 kadın ve 5’i çocuk olan Suriye uyruklu toplam 38 mülteci ile bağlantısı olduğuna inanılan iki kişi dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Lefkoşa Kaza Mahkemesi Nöbetçi Yargıcı Meltem Dündar huzuruna çıkarılan zanlılar Mehmet Ali Kızılkaya ile İrfan Tan hakkında 2 gün tutukluluk emri alındı.
Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Lapta Polis Karakolunda görevli Polis memuru Sadi Sancak olayla ilgili bulguları aktardı. 
Sancak alınan ihbar üzerine 7 Şubat günü Lapta’da bir eve yapılan operasyonda tespit edilen toplam 38 mülteci ile ilgili olarak bir soruşturma başlatıldığını söyledi. 

18 gün önce gelmişler…
Yapılan soruşturma neticesinde tespit edilen mültecilerin 18 gün önce Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a yasa dışı yollardan geldiğini aktaran Sancak, zanlıların yanında henüz soyadı tespit edilemeyen Rıdvan isimli bir şahsın arandığını belirtti.
Zanlılar Kızılkaya ile Tan’ın 37 mülteciye baktıklarını tespit ettiklerini ifade eden Sancak, zanlı Kızılkaya’nın suçunu itiraf edip gönüllü ifade verdiğini söyledi.

Mülteciler Güney Kıbrıs’a iade edildi
Sancak, mültecilerin önceki gün Ledra Palace sınır kapısından Güney Kıbrıs’a iade edildiklerini belirtti. Zanlıların suç işlemek için gizli ittifak suçundan methaldar olduğunu mesele ile ilgili başlatılan soruşturmanın henüz devam ettiğini söyleyen polis memuru Sadi Sancak, mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan 2 kişinin daha arandığını, zanlıların soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti.
Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadet ve zanlıların avukatının süreye itiraz etmemesini değerlendirerek 2 gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi.  

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2015, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474