banner564

Mekik dokuyor

Atina’da Kocas ile görüşen Kerry, Ankara’nın bu kez gerçekten çözüm istediğini söyledi ve Rumların cesaretlendirilmesini önerdi

Mekik dokuyor
banner598
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Ada’dan ayrıldıktan sonra gittiği Yunanistan’da garantiler konusunu görüştüğü haber verildi.
  Fileleftheros “Atina’da Garantileri Konuştular… Kerry İyimser, Kocas Dikkatli” başlıklı haberinde Kerry’nin Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas ve ardından Başbakan Aleksis Çipras’la görüştüğünü yazdı, Kerry-Kocas görüşmesi sonrasında yapılan ortak açıklamaya ve basın önünde açıklanmayan bilgilere yer verdi.
   Kerry’nin görüşme sonrasında yaptığı açıklamada Türk yetkililerle bütün düzeylerde sürekli temas halinde olan Amerikan hükümetinin, “Ankara’nın bu kez gerçekten Kıbrıs sorununun çözümünü istediği kanaatinde olduğuna” işaret ettiğini yazan gazete, özetle şunları aktardı:
   “Yunan Dışişleri Bakanlığı, John Kerry’nin perşembe günü Kıbrıs’ta Başkan Nikos Anastasiadis ve Mustafa Akıncı ile yaptığı görüşme ve konuşmaları konusunda Nikos Kocas’a söylediklerinden, Amerikalı yetkilinin çok iyimser mesajlar aldığını anladı. Kerry çok verimli görüşmeler yaptığını ve mükemmel bir akşam yemeği yediğini söyledi. 

Dikkatli iyimserlik

   Dışişleri Bakanlığı’ndaki uzun görüşmenin ardından gazetecilere resmi açıklama yapılırken Kerry’nin, Kocas’ın ‘bazı iyimser mesajlar veriliyor’ şeklindeki giriş açıklamasını yeterli bularak Kıbrıs sorununa değinmediğine dikkat çekiliyor.
   Kerry ve Kocas’ın açıklamalarının ardından KİPE Kocas’a, Kerry’nin verdiği bilgilerden ve Kıbrıs ziyaretiyle ilgili anlatımından, çözümden iyimser olmasıyla ilgili gerçekten özlü sebepleri olup olmadığını sordu. ‘İyimserlik, ama dikkatli iyimserlik yaratacak sebepler var’ diyen Kocas, Yunanistan’ın, garanti rejimine tabi ve yabancı askerlerin olduğu bir AB ve BM üyesi devlet olamayacağı tezini tekrarladı.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2015, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474