banner564

Mesaj çok açık

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, TSK’nın ‘Garanti ve İttifak Antlaşmaları’ doğrultusunda Kıbrıs’ta barış ve güvenliğin teminatı olmaya devam edeceğini açıkladı

Mesaj çok açık
banner598

 Türkiye Cumhuriyeti (TC) Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Doğu Akdeniz'de de Türkiye'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC)  hak ve menfaatlerini korumaya, Kıbrıs Adası'nda uluslararası garanti ve ittifak antlaşmaları doğrultusunda barış ve güvenliğin teminatı olmaya devam edeceğini söyledi.

Akar, EFES-2018 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatının Seçkin Gözlemci Günü faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından yaptığı konuşmada,  denizlerin kullanımı konusunda Türkiye'nin Ege başta olmak üzere denizlerde mevcut sorunların uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde çözüme kavuşturulmasından yana olduğunu her fırsatta dile getirdiğini aktardı. 
 Akar, "Ege Denizi'nin bir barış, dostluk ve iş birliği denizi olması için iyi niyetle her türlü çabayı göstermektedir. Bununla birlikte tüm denizlerimizde ülkemizin ve milletimizin uluslararası hukuk ve anlaşmalardan kaynaklanan hak ve menfaatlerini koruma azim ve kararlılığında olan Türk Silahlı Kuvvetleri, bir oldubittiye asla müsade etmeyecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri, Doğu Akdeniz'de de Türkiye'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin  hak ve menfaatlerini korumaya, Kıbrıs Adası'nda uluslararası garanti ve ittifak antlaşmaları doğrultusunda barış ve güvenliğin teminatı olmaya devam edecektir. Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri, gerek Ege Denizi'nde gerek Doğu Akdeniz'de her türlü tedbiri kararlılıkla almaktadır" ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473