banner564

Mesarya şenlendi

Akdoğan’daki Emek Festivali renkli görüntülere ev sahipliği yaptı

Mesarya şenlendi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Akdoğan Emek Festivali’nin ikincisi, dün saat 10.00 ile 22.00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Akdoğan Belediye Parkı’nda yiyecek, içecek ve çeşitli ürünlerin satıldığı standların kurulduğu festivalde, gün boyu değişik gösterilere de yer verildi. Mesarya bölgesinden insanların akın ettiği festivalin açılışında Meclis Başkanı Sibel Siber, Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı ve Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif birer konuşma yaptı. “Akdoğan sizi bekliyor” sloganıyla Telsim sponsorluğunda düzenlenen festivalde, Kültür Evi’nin açılışı da yapıldı.
Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif festival açılışında yaptığı konuşmada, Kıbrıs kültürünü yaşatmak adına gerçekleştirdikleri projede, kadınlara çalışma ortamı yaratmak ve gençlerin çeşitli kültürel faaliyetlerde bulunmasını sağlamak amacıyla beldeye yeni bir hizmet binası kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti ve katkı koyanlara teşekkür etti.

Acı: Festivaller tanıtıma katkı yapıyor
Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı da, ülkede düzenlenen festivallerle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtımına katkı sağlandığını ifade ederek, yerel ürünlerin tanıtımının da büyük önem taşıdığını söyleyerek üretilen ürünlerin otellerde tüketilmesi dileğinde bulundu ve bu sayede iç piyasanın canlanacağına olan inancını belirtti.

Siber: Geçmişi bugüne taşıyor
Meclis Başkanı Sibel Siber de, kültürün, geçmişin, toplumsal belleğin bugünler ve yarınlar için çok önemli olduğunu belirterek, Kültür Evi’ndeki objelerin kendilerini geçmişe, geçmişten bugüne ve bugünü geleceğe taşıdığını vurguladı.
Siber yapılması gerekenin eko turizme önem vermek olduğunun altını çizerek, her beldenin kültürü tanıtıcı girişimleri artırması dileğinde bulundu.
Emeğin değerini koruyan ülkelerin gelişmiş ülkeler olduğunu dile getiren, emeğin değer kaybetmemesi gerektiğini belirten Siber, “Emeği, sosyal adalet anlayışı koruyabilir. Emeğin değerini korumak sadece bireye değil, ülkeye, ülke yönetimine, yerel yönetimlere düşmektedir” dedi.
Meclis Başkanı Siber, “Güzel günlere ulaşmamız için, kendimizle daha barışık, daha özgüvenli, daha aidiyeti yüksek olmamız için birlikte neler yapmamız gerektiğini tekrar düşünmeliyiz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2017, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474