banner564

Motivasyon oldu

Bedesten’de düzenlenen törenle yılın başarılı kadın girişimcilerine ödülleri verildi

Motivasyon oldu
banner598
İş Kadınları Derneği’nin “Yılın Kadın Girişimcileri Ödülleri” dağıtıldı. Lefkoşa Bedesten’de gerçekleştirilen ödül törenine Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Ömer Kalyoncu, İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Tarım Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali ve Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, İş Kadınları Derneği Başkanı Semral Erel ve Telsim Genel Müdürü Rasim Karas katıldı.
Gecede konuşan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, “Başarıyı ödüllendirmek yeni başarılar için motivasyon yaratır” dedi, fırsat eşitliğinin önemini vurguladı.
Başbakan Ömer Kalyoncu ise Toplumsa Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin kurulması ve siyasi partilere kota uygulaması getirilmesinin; kadının ekonomi ve siyasette desteklenmesi yönündeki adımlar olduğunu kaydetti.
İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy da kadın emeğini görünür kılmak, kadınların çalışma yaşamına ve üretime katılımlarını artırmak için Bakanlık olarak “Yerel İşgücü İstihdamının 
Desteklenmesi Projesi”ni hayata geçirdiklerini anlattı.
Akansoy kadınların ekonomik anlamda güçlendirilmesi için ayrıca Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin kurulduğunu hatırlattı.
Telsim Genel Müdürü Rasim Karas ise kadınların her türlü imkana ulaşması için çalıştıklarını söyledi.
İş Kadınları Derneği Başkanı Semral Erel de girişimciliğin devlet politikası haline getirilmesi temennisini dile getirdi.

Ödüller verildi…
Yılın Kadın Girişimcisi Öngel Trading Direktörü, Kozmetoloji Koleji Müdürü Suna Sonay Erensu’ya;
Yılın Sosyal Kadın Girişimcisi SOS Yönetim Kurulu Başkanı Hacer Çerkez’e;
Yılın Genç Kadın Girişimcisi Necat British College Okul Yöneticisi Nilay Necat’a,
Yılın Bölgesinde Fark Yaratan Kadın Girişimcisi Osman Ağa Kültür Evi Direktörü Emine Sütçü’ye;
Safiye Nadir Onur Ödülü Leman Ticaret kurucusu Leman Yorgancıoğlu’na
ve Telsim Özel Ödülü Özok Group Yönetim Kurulu üyesi, British Universtiy of Nicosia Mütevelli Heyeti üyesi Fatma Özok’a verildi.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2015, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473