banner564

Mücadele başlatılacak

TDP Parti Meclisi, Türkiye ile KKTC arasında uzlaşılan su yönetimi anlaşmasının kabul edilemez olduğu konusunda karar aldı

 Mücadele başlatılacak
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Parti Meclisi (PM) önceki gün akşam TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit başkanlığında toplantı yaptı ve toplantıda Türkiye’den ülkeye getirilen suyun temini ve yönetimi konusunda yaşanan gelişmelerle ilgili alınan kararları dün düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.
Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC hükümetleri arasında uzlaşıldığı belirtilen su temini ve yönetimine ilişkin anlaşmanın; “suyu özelleştiren bir teslimiyet metni” olduğunu savunarak, tüm siyasi partilerle örgütleri Kıbrıs Türk toplumu açısından kabul edilemez olduğunu belirttiği anlaşmayı reddetmeye çağırdı.
TDP, “bu koşullarda bu anlaşmaya onay verecek CTP-UBP hükümetinin ve buna sessiz kalacak tüm kesimlerin, Kıbrıs Türk toplumunun varlığını ve geleceğini ipotek altına alacak tarihi bir hataya imza atacağı” görüşüyle uyarıda da bulundu.

Hukuksal mücadelede kararlılar
TDP, bu anlaşmanın yürürlüğe girmemesi için toplumsal mücadele başlatacağını da açıklayarak, aynı zamanda anlaşmanın yürürlüğe girmesi halinde iptali için her türlü hukuk mücadelesini verme kararlılığında olduğunu kaydetti.
TDP Parti Meclisi (PM) dün akşam TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit başkanlığında toplantı yaptı ve toplantıda Türkiye’den ülkeye getirilen suyun temini ve yönetimi konusunda yaşanan gelişmelerle ilgili alınan kararları bugün düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Özyiğit: Bu metin bir dayatma
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Türkiye'den ülkeye getirilen suyun yönetiminin tamamen KKTC'de olması gerektiğini ifade ederek, Türkiye ile KKTC hükümetleri arasında uzlaşıldığı bahsedilen anlaşma metnini "dayatma" olarak gördüklerini ve reddettiklerini vurguladı.
Özyiğit, tüm kesimleri bu "teslimiyet metnini" reddetmeye çağırarak, bu metne imza atacak herkesi protesto etti ve tüm kesimleri direnişe çağırdı.
TDP MYK Üyesi Avukat Boysan Boyra da, metnin özetinin "bütün su kaynakları özelleştiriliyor" olduğunu ve bunun dünyada başka ülkede örneğinin olmadığını belirtti. Boyra, TDP'nin bu sürecin' Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşıyacak kadar takipçisi olacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2016, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473