banner564

Muhalefet uyumlu

Hükümette sıkıntılar olduğunu, ülkede siyasi irade boşluğu bulunduğunu söyleyen TDP Milletvekili Çakıcı’ya, UBP lideri Özgürgün destek verdi

Muhalefet uyumlu
banner598
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu dün Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında saat 10.30’da toplandı. 
Gündeminde, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu 2015 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı bulunan genel kurulun başında Siyasal Partiler Yasası ile Seçim ve Halkoylaması Yasası değişiklikleri ele alındı.
Meclis Başkanı Sibel Siber, toplantıyı açmasının ardından yasa tasarısının üçüncü görüşmesini başlattı ve tezkereyi oylamaya sundu. Yasa tasarısının görüşülmesi oybirliğiyle kabul edildi. 

Çakıcı: Ülkede irade boşluğu var
TDP Lefkoşa Milletvekili Mehmet Çakıcı, Siyasi Partiler Yasa Tasarısı ile Seçim ve Halk Oylaması Yasa Tasarılarıyla ilgili söz alarak, dün Meclis’te görüşülecek yasa bulunmadığına işaret etti. Ülkeyi değiştirecek yasalar da bulunmadığını belirten Çakıcı, kimsenin yasaların önünü tıkama hakkı bulunmadığını kaydetti. Şu anda hükümette sıkıntı olduğunu kaydeden Çakıcı, Dışişleri Bakanlığı’nın vekaleten yürütüldüğünü, Başbakan Yardımcılığı konusunun ise ortada olduğuna işaret ederek, CTP-BG kurultayı sonrası yeni bir hükümetin kurulacağının aşikar olduğunu söyledi.
Ülkede bir irade boşluğu yaratıldığını ancak görevden alma ve atamaların sürdüğünü kaydeden Çakıcı, bu uygulamaların doğru olmadığını, yanlış ve keyfi uygulamalar olduğunu belirtti. 

Özgürgün’den Çakıcı’ya destek 
Anamuhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de, Mehmet Çakıcı’nın hükümetle ilgili sözlerine katıldığını belirterek, hükümetin bu haliyle gidemeyeceğini ve bunun gereğini parlamentonun yapması gerektiğini vurguladı. 


Akansoy, eleştirileri yanıtladı
Cumhuriyet Meclisi İçtüzüğü, Siyasal Partiler Yasası ile Seçim ve Halkoylaması Yasası Değişikliklerini Hazırlamak ve Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite Başkanı, CTP-BG Milletvekili Asım Akansoy, söz konusu yasa tasarılarının 71 maddesinden 44 maddesinin oybirliğiyle geçirildiğini, sıkıntının sadece iki maddede olduğunu belirtti. Çalışmaların sürdüğünü kaydeden Akansoy, amacın “bu iş ille de olsun” diye değil, aceleye getirmeden tamamlamak olduğunu belirtti. 
Cumhuriyet Meclisi İdari, Kamu ve Sağlık İşler Komitesi Başkanı, DP-UG Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz de, Kamu Reformu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

12 vekil oturuma katılmadı
Cumhuriyet Meclisi, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu 2015 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nı oyçokluğu ile onayladı.
Açık yapılan oylamada, milletvekilleri yasa tasarısına 26 kabul, 12 ret oyu kullanırken, 12 milletvekili oturuma katılmadı.
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurul toplantısı oylamanın ardından tamamlandı. Genel kurulun bir sonraki birleşimi 28 Mayıs Perşembe günü saat 10.00’da yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2015, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474