banner564

Muhtar Meraklı’ya ‘Tam not’

Kıbrıs’ın en gözde köyü Kalavaç’ta ‘Gıbrıslı’ etkinlik büyük ilgi gördü

Muhtar Meraklı’ya ‘Tam not’
banner598
Melin DOBRAN
   Kıbrıs’ın en güzel, en temiz köylerinden biri olan Kalavaç’ta“5. Kültür Sanat ve Gıbrızlı Yaşam Etkinlikleri” düzenlendi. Muhtar Ömer Meraklı’nın ve Değirmenlik Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen etkinlikler nedeniyle Kıbrıs Türk siyasetinin en önemli isimleri Kalavaç’ta toplandı. 
   KKTC’nin dört bir yanından çok sayıda vatandaş da Kalavaç’a giderek, etkinliklere destek verdi, alış-veriş yaptı.
Köy meydanında kurulan tezgâhlarda, Kıbrıs kültürüne özgü macunlar, pastelli, börek, peksemet, çörek, lokma, şammali, şeftali kebabı, herse, pilavuna, üzüm sucuğu, palüze ve el emekleri satışa sunuldu. Kıbrıs kültürünün unutulmaması gerektiğini söyleyen esnaf, “Kültürümüze ait ürünlerin tanıtımı ve unutulmaması için festivallere katılıyoruz” dedi. Satışlardan ve halkın ilgisinden duyduğu memnunluğu dile getiren esnaf, kültürü yaşatmaya devam edeceğini söyledi.

Esnaf ne dedi..??

Fatma Sığırcı: Festivale katılan çok sayıda vatandaş, Kıbrıs ürünlerine çok ilgi gösterdi. Kültürümüzün unutulmaması adına yapılan etkinlikler bizi de halkı da çok mutlu ediyor. Beklediğimiz kalabalık oldu. Her yıl festivale katılıyorum. Festival için lokma ve şamişi hazırladım.

Feza Deviren: Biz festival için Kıbrıs’a özgü sini katmeri, sac katmeri, hellim, nor ve kıyma böreği hazırladık. Festivale ilk kez katıldım ve halkın ilgisinden oldukça memnunuz. Kültürü tanıtmak için yapılan festivalleri faydalı buluyorum. Halkımız da yerli ürünlerimizi çok seviyor ve bizi destekliyor.

Kısmet Sevindi:
“Kendi yaptığımız pastellileri satışa sunduk. İncirli pastelli, fıstıklı, harnuplu ve bademli pastellilerimiz var. Bunların yanı sıra alıç macunu, pekmez ve harnup tozu da var. Çok şükür satışlarımız da iyi gitti. Halkımız Kıbrıs ürünlerini çok seviyor. Festivalde büyük bir kalabalık var. Kültürümüzü her yıl yaşatmaya devam edeceğiz.”

Fatoş Şah
“Festival oldukça kalabalık ve güzel geçti. Bu tür etkinlikler Kıbrıs kültürümüzü unutturmamak ve devam ettirmek adına yapılıyor. Festival için sini katmeri, bulgur köftesi ve samarella hazırladık. Halkın ilgisi bizi memnun ediyor. Kültürümüzü bilmeyenlere tanıtmak ve yaşatmak için festivallere katılmaya devam edeceğiz."

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2017, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474