banner564

‘Mükemmel ilişkiler sürecek’

Anastasiadis, AB ambargosu nedeniyle Güney Kıbrıs’la ticareti yasaklayan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un gönlünü aldı

‘Mükemmel ilişkiler sürecek’
banner598
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, New York’ta görüştüğü Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’udan ‘mükemmel ilişkilerin devam edeceği’ konusunda güvence aldı.
   Fileleftheros gazetesine göre; görüşme sonrasında açıklama yapan Anastasiadis  “tam anlamıyla memnun kaldığını”, Kıbrıs sorunu, Ukrayna konusu ve diğer birçok gelişme hakkında karşılıklı bilgi alış verişinde bulunduklarını ifade etti.
    Lavrov’un dile getirdiği tezlerden tam olarak memnun kaldığını vurgulayan Anastasiadis, “Mevcut olan mükemmel ilişkilerimiz devam edecektir ve gerek yaptırımlar gerekse diğer sorunlara ilişkin Kıbrıs’ın tutumunun olabildiğince dostane olduğu sanırım tamamen anlaşılmıştır” şeklinde konuştu.
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise görüşme sonrasında yaptığı açıklamada Kıbrıs sorununa değinerek Kıbrıs sorununun “BM Güvenlik Konseyi kararları temelinde iki toplum tarafından çözülmesi gerektiğini” söyledi.

Hammond ile biraraya geldi
   Gazete haberinde, Anastasiadis’in ayrıca İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond’la da görüştüğünü yazdı. Görüşmede Kıbrıs sorunu, ekonomi ve bölgesel konuların ele alındığını belirten gazete, Hammond’un “Twitter” hesabında görüşmeye ilişkin “iki ülkenin güçlü ilişkilerinin devamının taahhüdünden” bahsettiğini vurguladı. 
    Gazete ayrıca, New York’ta Kıbrıs sorununa ilişkin görüşme hareketliliği yaşandığını ve BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un NATO Genel Sekreteri Andres Fogh Rasmussen’le görüşmesinde Kıbrıs sorununun da ele alındığını yazdı. Haberde, Anastasiadis’in bugün ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’le görüşeceği de vurgulandı.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2014, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473