banner564

Murat Şengül ve İlkay Dural henüz bulunamadı

“Laguna Marketi soydukları gerekçesiyle yakalanan Mehmet Bayram ile Müzeyyen Önen’in tutukluluk süresi uzatıldı, Murat Şengül ve İlkay Dural henüz bulunamadı

Murat Şengül ve İlkay Dural henüz bulunamadı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da geçtiğimiz Perşembe günü Laguna isimli markette gerçekleşen soygun ile ilgili tutuklu bulunan zanlılar Mehmet Bayram ile Müzeyyen Önen dün ek tutukluluk talebi ile mahkeme huzuruna çıkarılırken, aranan diğer iki zanlı Murat Şengül ve İlkay Dural henüz bulunamadı. Polis ada genelinde bu iki zanlıyı arıyor. Mahkemeye olayı aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hasan Karagil, 12 Şubat 2015 tarihinde Palm Beach Otel yakınlarında bulunan “Laguna” isimli marketin soyulduğuna dair bilgi alıp olay yerine intikal ettiklerini söyledi. Karagil, yaptıkları ilk incelemelerde marketin güneye bakan kısmındaki alüminyum kapının asma kilidinin kırılarak içeri girildiğini ve market içerisinden 512 paket muhtelif markalarda sigarların sirkat edildiğini tespit ettiklerini aktardı.
Karagil, yapmış oldukları güvenlik kamerası görüntüleri incelemesinde Murat Şengül ile İlkay Dural isimli iki zanlının olayın gerçekleştiği saatlerde market önünde olduklarını belirlediklerini bunun üzerine Murat Şengül’ün Ziya Gökalp Caddesi üzerindeki evine bir operasyon düzenlediklerini belirtti.  

Çalınan mallar bulundu
Mahkeme huzurundaki zanlıların evde tespit edildiğini söyleyen Karagil, evin avlusunda bulunan araçta yapılan aramada 284 paket sigara bulunduğunu aktardı. Ev içerisinde yapılan aramalarda ise  3 paket yarı dolu sigara, 5 paket dolu sigara, 6 paket prezervatif, 57 adet kalem pil, 4 adet filtre, 4 şişe içki, 18 adet vivident marka sakız bulduklarını belirten Karagil,  bunlarında aynı dükkandan sirkat edildiğinin tespit edildiğini ifade etti. 

Müzeyyen’in çantadaki sigaralara da el konuldu
Karagil, ayrıca zanlı 2 Müzeyyen Önen’in çantasında yapılan aramada 4 paket sigara bulduklarını ve emare olarak el koyduklarını kaydetti. Zanlıların 13 Şubat 2015 günü mahkeme huzurna çıkarılarak haklarında 3’er gün tutukluluk emri temin edildiğini anımsatan Karagil, aranan firari zanlılar Murat Şengül ile İlkay Dural’ın henüz bulunamadığını söyledi. 

Benzer olaylarla bağlantıları olabilir
Bölgede faili meçhul benzer soygun olayları olduğunu aktaran Karagil, zanlıların konu meseleler ile ilgilerinin araştırılacağını dile getirdi. Karagil, tahkikatın  salimen yürütülebilmesi için zanlıların 8’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Savcı Ahmet Özlemler bu süreyi 3 gün ile sınırlandırdı. Zanlı avukatının da itirazı olmaması üzerine Yargıç Ayşen Toroslu soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473