banner564

Mustafa Akıncı Lefkelilerle buluştu

Mustafa Akıncı, “Uluslararası hukukun içine girmenin tek yolu çözüm” dedi

Mustafa Akıncı Lefkelilerle buluştu
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, uluslararası hukukun içine girmenin tek yolunun; “Kıbrıs’ta çözüme ulaşmak ve Kıbrıs Türk halkının meşru hak ve çıkarlarını koruyarak bu adada dengeli yeni bir düzeni inşa etmek” olduğunu belirtti.
Akıncı, uluslararası hukuka dâhil olamadıkça neler olacağının en yakın kanıtının, “Kuzey Kıbrıs’a gelen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı’nın, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun kapısını bile çalamaması” olduğunu işaret etti. 

Güzelyurt ve Lefkelilerle biraraya geldi 
Verilen bilgiye göre, Akıncı, önceki akşam Güzelyurt’taki dayanışma etkinliğine katıldı ve Güzelyurt ile Lefkelilerle bir araya geldi. 
Akıncı, etkinlikte yaptığı konuşmada, uluslararası hukuka dâhil olmanın önemine dikkat çekti, “Kıbrıs Türk halkının 19 Nisan’da değişime ihtiyacı var. Yıllardır çektiğimiz sıkıntılara artık nokta koymamızın zamanın geldi ve geçti” diye konuştu. 


“Çok zor günlerden geçtik”
Akıncı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “1963’lerden beri dünyaca tanınmış, uluslararası toplumun kabul ettiği devlet yapısının dışına çıkarıldıktan sonra, çok zor günlerden gelerek bu günlere ulaştık. 1974’te yeni bir durum ortaya çıktı. Kuzeyde toplandık ama uluslararası hukukun içine yıllardır bir türlü giremedik. Uluslararası hukukun içine girmenin tek yolu var; Kıbrıs’ta çözüme ulaşmak, Kıbrıs Türk halkının meşru hak ve çıkarlarını koruyarak bu adada dengeli yeni bir düzeni inşa etmek. Bunun adı, Kıbrıs’ta federal çözümdür. 

“Yıllardan beri dile getirdik”
Yıllardan beri bunu dile getirdik. Buna inanmayanlar, bunu istemeyenlerin, bugün onlar da ister noktaya geldiklerini söyleseler de, ne kadar inandırıcı olabileceklerine Kıbrıs Türk halkı karar verecek. Biz, inanarak, güvenerek çıktığımız bu yolda bir tek yetki kaynağının olduğuna inanıyoruz; yetkiyi, meşruluğu tek bir yerde görüyoruz. O da Kıbrıs Türk halkıdır. Kıbrıs Türk halkından başka bir yerden güç ve yetki almıyoruz.” 

Orkide yürüyüşüne katıldı 
Öte yandan Siber, dün Kozanköy’den başlayıp Karşıyaka’da sona eren 12. Orkide Yürüyüşü’ne katıldı. Siber, kanser hastalığı için farkındalık yaratmanın çok büyük bir görev olduğunu belirterek, erken tanı halinde kanser hastalığının tedavi edilebilecek bir hastalık olduğuna dikkat çekti. 

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2015, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474