banner564

Mustafa ile Alparslan'a ibretlik ceza

Serbest Liman’dan 296 koli sigara çalan sanıklardan Mustafa Balaban’a 3 yıl, Alparslan Şengül’e ise 18 ay hapislik verildi

Mustafa  ile Alparslan'a  ibretlik ceza
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa serbest Liman’da bulunan Ak-Ege Freeport şirketine ait ambarı, geçtiğimiz yıl Kasım ayı içerisinde açarak içerisinde 296 koli sigara ve çeşitli içkiler sirkat eden sanıklar Mustafa Balaban ile Alparslan Şengül hapse gönderildi.
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyeti adına kararı okuyan Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, sanıkların işlemiş olduğu suçların ciddi ve vahim suçlar arasında bulunduğunu ve konu suçların günden güne yaygınlaştığını söyledi. 
Toplumun konu suçlardan ötürü tedirgin ve huzursuz olduğuna dikkat çeken Güzeler,  konu suçlar için ibret verici ve suça meyilli kişileri de caydırıcı cezalar verilmesinin gerekli olduğunu belirterek sanıklara kamu yararı gereği hapislik dışında bir ceza verilmesinin mümkün olamayacağını söyledi.
Sanıklar hakkındaki hafifletici nedenleri de göz önünde bulundurduklarını belirten Güzeler, sanıklara suçtaki rollerine göre bir ceza verdiklerini söyledikten sonra Sanık 1 Mustafa Balaban’ı 3 yıl sanık 2 Alparslan Şengül’ü ise 18 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2015, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473