banner564

İkaza uymayana ceza var

Çevre Koruma Dairesi, egzoz emisyon denetimlerini bu hafta başı itibariyle günlük olarak yapmaya başladı

İkaza uymayana ceza var
banner598
Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi egzoz emisyon denetimlerini bu hafta başı itibariyle günlük olarak yapmaya başladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Çevre Koruma Dairesi ekipleri, Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi ile işbirliği içerisinde yollarda ve yetkili garajlarda egzoz emisyon kontrolleri gerçekleştiriyor.
Kontroller uyarınca, her bölgede yollar ve garajlarda yapılan uygulama ile kurallara uymayan vatandaşlar ve garaj sahipleri önce uyarılacak ve bir ay süre verilecek. İkazlara uymayanlara bir asgari ücret tutarında ceza kesilecek.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, egzoz emisyon kontrollerine büyük bir titizlikle önem verdiklerini ifade ederek, vatandaşlardan da bu konuda işbirliği ve destek istedi.
Evren, vatandaşlara, özellikle araçlardan atılan ve etrafa dökülen çöpler ile egzozlarından havayı kirletttiği tespit edilen araçlarla ilgili “ALO123” Çevre Hattı’na ihbarda bulunmalarını istedi. 

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2015, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473