banner564

Müzik evrenseldir

Aracındaki USB bellekte Kürtçe şarkılar bulunan ve terör propagandası suçlamasıyla tutuklanan Mehmet Kuzucu, mahkemede kendini savundu:

Müzik evrenseldir
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da dün sabah aldığı ihbarı değerlendiren Adli Şube ekipleri, Mehmet Kuzucu’nun evine baskın düzenledi. Polis, zanlının evinin yanı sıra aracında da arama yaptı. Yapılan aramalarda USB bellek içerisinde 4 adet yasadışı terör örgütü ve cemiyet propagandası içeren Kürtçe şarkı tespit edildi. Zanlı terör örgütü propagandası yapmak suçlamasıyla gözaltına alınarak dün Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli Polis Memuru Löğmen Yücetürk, dün sabah 06.30 sıralarında aldıkları ihbar üzerine zanlının evinde operasyon düzenlendiğini söyledi. Zanlının ev ve aracında yapılan aramada USB bellek içerisinde 4 adet yasadışı terör örgütü ve cemiyet propagandası içeren Kürtçe şarkı tespit edildiğini kaydeden polis, zanlının gözaltına alındığını ifade etti. 
Zanlının kendilerine izahatta bulunarak, “müzik evrenseldir, bende her çeşit müzik mevcut” dediğini de aktaran Yücetürk, soruşturmanın yeni başladığını bildirerek mahkemeden süre talep etti.
Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlının 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verirken, söz alan Kuzucu, Ben her türlü müziği dinlerim. Müzik evrenseldir” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473