banner564

“Namazından niyazında bir adamım”

Big Boss Bar’ı kundakladıkları, bir kişinin ölümüne sebep oldukları iddiasıyla mahkemeye çıkarılan zanlılardan Ethem Demir tüm suçlamaları reddetti

“Namazından  niyazında  bir adamım”
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da, 11 Aralık 2017 tarihinde 66 yaşındaki İran uyruklu Ali Rasekh Foumani’nin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan kundaklama olayı ile bağlantıları olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Ali Demirbağ ile Ethem Demir, dün tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede söz hakkı verilen zanlı Demir, gözyaşı dökerek, “ne kundaklaması, ben namazında niyazında bir adamım” diyerek kendini savundu.
Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar hakkındaki iddialar aktarılırken, polis tutuklamalara götüren süreci anlattı. 
Aktarılan bilgilere göre; özel ekip dört günlük titiz çalışması sonucu mesele ile ilgili iki zanlıya ulaştı. İncelenen kamera görüntülerinde, zanlı Ali Demirbağ’ın olay saatinde bölgedeki kamera kayıtlarına takıldığı belirtildi. 
Ayrıca Ali Demirbağ ve Ethem Demir’in olaydan önce ve olayın hemen ardından cep telefonunda görüştüklerini tespit edildiği açıklandı. Girne-Çatalköy’de yakalanan zanlıların suçlarını kabul etmedikleri öğrenildi.

Görüntülere takıldılar
Olayı soruşturmasını yürüten Polis Müfettişi Rezvan Kaçar mahkemede zanlılar hakkındaki iddiaları ve soruşturmaya dair bilgileri aktardı. 
Kaçar,11 Aralık 2017 tarihinde İsmet İnönü Bulvarı’nda faaliyet gösteren Big Boss isimli iş yerinin saat 03.55 sıralarında yanıcı madde dökülerek yakıldığını kaydetti. 
Kaçar, yanan iş yerinin 3 kat olduğunu ve üst katında apartman daireleri bulunduğunu ifade ederek, iş yerinin yakıldığı esnada iş yeri içinde bulunan Alirıza Rasekh Foumani’nın gaz soluması ve yanma sonucu öldüğünü açıkladı. 
Kaçar, olayın ardından ülke genelinde geniş çaplı soruşturma başlattıklarını ve zanlı Ali Demirbağ ve Ethem Demir’in olayın meydana geldiği saatlerde Gazimağusa’da olduğunu tespit ettiklerini ifade etti.  
Zanlıların iki ayrı araçla geldikleri şüphesi üzerinde durduklarını aktaran Kaçar,  zanlı Ali Demirbağ’ın kullanımındaki aracın plakası ile olayın yaşandığı saatlerde Gazimağusa’da kamera görüntülerinden tespit edildiğini söyledi. 
Ayrıca Big Boss isimli işyeri önünde belirlenen tekerlek izlerinin bulunduğunu kaydeden Müfettiş, soruşturmanın büyük bir titizlikle incelendiğini kaydetti. 

Ağlayarak, “Ben yapmadım” dedi
Zanlıların 14 Aralık 2017 tarihinde Girne’de tespit edilerek tutuklandıklarını, Gazimağusa ile  Girne’deki birçok kamera görüntülerini mercek altına aldıklarını anlatan Kaçar, zanlıların olay öncesi ve sonrası, Gazimağusa’da, olayın gerçekleştirildiği “Bigboss” isimli işletme yakınlarında  telefon görüşmesi yaptıklarının belirlendiğini açıkladı. 
Kaçar, Ethem Demir’in olay gecesi Gazimağusa’ya geldiğini ancak Girne’ye geri döndüğü yönünde ifade verdiğini belirtti. Kaçar,  olayın ülke genelinde infiale neden olduğunu, alınacak olan birçok tanık ifadesi ile incelenecek kamera kayıtları olduğunu ifade ederek, mahkemeden 3 gün süre talep etti.
Talebi değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk emri verirken, söz hakkı verilen zanlı Demir, gözyaşı dökerek, “ne kundaklaması, ben namazında niyazında bir adamım” diyerek kendini savundu.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2017, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474