banner564

“Nasıl çözeceğimi biliyorum”

Eroğlu, “Son bir görevi daha yerine getirmek ve Kıbrıs konusunu sonuçlandırmak hedefiyle adayım” dedi

“Nasıl çözeceğimi biliyorum”
banner598
Cumhurbaşkanı Eroğlu Ötüken, Kuzucuk, Aygün ve Boğaziçi köylerini ziyaret etti. Derviş Eroğlu, cumhurbaşkanının görevlerinin, Anayasa’nın verdiği yetkiyle devletin bütünlüğünü sağlamak, müzakereleri yürütmek, halkın beklediği şekilde müzakereler tamamlamak, hükümeti uyarmak ve önerilerde bulunmak olduğunu belirtti. 
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs sorunun çözülebileceğine inandığı için aday olduğunu vurgu yaparak “Nasıl çözülebileceğini bildiğim için yola çıktım” dedi.
Eroğlu, Kıbrıs Türk halkı olarak müzakere masasından anlaşma yaparak kalkmak istediğini ifade etti.

“Halk 1974 öncesini istemiyor”
Derviş Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sadece bizim isteğimiz ile anlaşma olsaydı, çoktan olurdu. Ama Rumlar da anlaşma istediği taktirde masada oturur anlaşırız. Ama her istek ölçülü olacak. Rum’un bugüne kadar masaya koyduğu istekler o kadar ölçüsüz ki, anlamak mümkün değildir. O yüzden biz diyoruz ki; Kıbrıs Türk halkı 1974 öncesi gibi bu topraklarda ölüm korkusu, ekonomisi sıfır noktasında yaşamak istemez. Çözüm bizi 1974 öncesine götürmeyecek, bugünün gerçeklerine dayalı iki kesimli, iki toplumlu, iki kurucu devletin oluşturacağı bir yapı olmalıdır. Diğer adaylar buralara ya geldi ya da geleceklerdir. Ne diyorlar? İki bölgeli, iki toplumlu, siyasi eşitliğe dayalı federal bir cumhuriyet. Ben bunu reddetmiyorum. 
Getirsinler imzalayalım. Ama sorun bu çerçevenin altının dolmasındadır. Bu ifadelerin altında Rum’un hangi istekleri var? Neden anlatmıyorlar? Bunlarla ilgili görüşlerini net olarak neden söylemiyorlar? Bunların altında, Mağusa belediye sınırlarından itibaren Güney Mesarya var. Alayköy’den itibaren Güzelyurt var. Kumyalı’dan itibaren tüm Karpaz var. Yeniboğaziçi, Tuzla, Mormenekşe, Boğaziçi var. Değirmenlik, Minareliköy, Demirhan ve Gökhan var. Bu cümlelerin altında hep Rum cumhurbaşkanı olacak. Türkiye’nin askeri kalmayacak, Türkiye’den gelenler her şeyini bırakıp gidecek. Bu cümlelerin altında bunlar var. Bu cümlelerin altına bunlar girince anlaşma olmuyor.”

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2015, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474