banner564

Ne yaptığını bilmezmiş!

11 yaşındaki yeğeni Mia Özsarı’yı apartmanın üçüncü katından aşağı atan amca mahkemede kendini savundu:

Ne yaptığını bilmezmiş!
banner598
   Girne’de 11 yaşındaki kız yeğeni Mia Özsarı’yı  apartmanın üçüncü katından aşağı  atarak öldürmeye teşebbüs etmekle suçlanan amcası 33 yaşındaki Deniz Özsarı dün Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden alınarak Girne’de mahkemeye çıkarıldı.   
   Depresif Bozukluk ( BTA psikotik) hastalığından dolayı 2008 yılından beri tedavi gören zanlı, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Tijen Sökmez refakatinde duruşmaya getirildi.  Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin huzuruna polis gözetiminde tutulması talebi ile çıkarılan zanlının tedirgin olmaması için duruşma salonu boşaltıldı.  
   Zanlının hastalığından dolayı panik yaşamaması için sadece savcı, doktor, polis ve zanlı mahkeme salonunda bulundu. 
   Zanlının, duruşma esnasında kendini savunurken “ne yaptığımı bilmez durumdaydım” dediği öğrenildi.

Kapalı oturum

    Kapalı oturumda, zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, 10 Aralık saat 14.00-15.00 sıralarında Mehmet Kurt Sokak Saraçlı apartmanında şu anda ilaçlı tedavi gören, zanlının 11 yaşındaki Mia Özsarı’yı 12 metre yükseklikteki mutfak balkonundan atarak öldürmeye teşebbüs ettiğini söyledi. 
   Küçük kızın,  Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım servisinde bulunduğunu ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu kaydeden polis, zanlının aynı gün tespit edilerek tutuklandığını, hareketlerinden psikolojik bozukluk olduğu gözlemlenen zanlının cezai ehliyetinin olup olmadığına dair tespit için Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesine yatırıldığını söyledi.     
   Polis, zanlının hastanede bulunduğu süre içerisinde polis gözetiminde kalmasını talep etti.

Doktor tanık olarak konuştu
   Ardından mahkemede tanık olarak dinletilen doktor Tijen Sökmez, zanlının tedavisinin sürdüğünü, 8 ile 10 gün sürecek tedavi için hastanede kalması gerektiğini söyledi.  
    Söz hakkı verilen zanlının ise olay esnasında ne yaptığının farkında olmadığını, üzgün olduğunu ve toparlanmaya başladığını söylediği öğrenildi.
   Duruşmaya bakan Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin, meselenin ciddiyetine vurgu yaparak zanlının barış ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde 7 gün süre ile kalmasına ve bu süre içerisinde polis gözetiminde tutulmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2014, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473