banner564

NEU-RA 25 halkla buluştu

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) tarafından tasarlanan ve üretilen KKTC’nin, enerjisini güneşten alan tescilli ilk yerli otomobili Güneş Tanrısı RA 25 enerji tasarrufu haftası etkinlikleri kapsamında Lemar Kaymaklı AVM’de halk ile buluştu.

NEU-RA 25 halkla buluştu
banner598
 Konu hakkında açıklama yapan Ahmet Savaşan “Dünya’daki nüfus artışı ve enerji talebindeki artış hızlarının geçen yüz yıllık gelişimi değerlendirildiğinde, enerji tüketiminin nüfusa oranla daha hızlı arttığı sonucu çıkmaktadır” dedi.
 Savaşan, YDÜ’nün enerji tasarrufuna ve güneş enerjisinin önemine dikkat çekmek için Güneş Enerjili araba ürettiğini söyleyerek, Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel’in kısa süre önce YDÜ’nün Dünya'nın geleceği için son derece önemli olan Güneş enerjisi konusundaki bilimsel çalışmalarını arttırdığını açıkladığını anımsattı. Bu kapsamda Günsel’in bir yıl içinde RA 26’nın üretilmesi için start verdiğini belirten Savaşan alternatif enerji kullanan bir spor arabanın da üretilmesi için çalışmaların başladığını söyledi. Savaşan Dünya ve ülkemiz açısından son derece öneme haiz enerji tasarrufu hakkında büyük bir duyarlılık gösteren Lemar Ailesi’ne de YDÜ adına teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2015, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474