banner564

Özersay hedeflerini anlattı

Kudret Özersay, seçim çalışmalarına Yeşilköy, Kuruova ve Kaleburnu’nda devam etti

Özersay hedeflerini anlattı
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, Yeşilköy, Kuruova ve Kaleburnu köylerini ziyaret ederek Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki düşüncelerini anlattı, vatandaşların sorularını yanıtladı. 
Verilen bilgiye göre, Özersay yaptığı konuşmalarda, 12 yıllık müzakere süresince yeni bir devlet ve ortaklık oluşturmaya çalışıldığını ama kurulacak yeni yapının içini dolduracak kurumların bu kadar yıldır yaratılamadığını, bunun da olası bir çözümde elde edilecek hakların kağıt üzerinde kalması tehlikesini yarattığını söyledi.
“Sadece bu nedenle dahi Anayasa’da “devletin başı” olarak tarif edilen Cumhurbaşkanlığı görevinin sadece Kıbrıs meselesiyle ilgilenecek değil, vatandaşın sorunlarını çözmek ve devletin kurumlarının düzelmesi için liderlik gösterecek bir isim olması gerekir” diyen Özersay, “durumu idare etmek için değil, sorunları azimle çalışıp çözmek için aday oldum” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda bugüne değin yapılmayanı yapıp, Cumhurbaşkanının anayasal ve yasal yetkilerini kullanacağını ve vatandaşın sorunlarının çözümü için Meclis’i ve Hükümeti yerine göre teşvik edeceğini söyleyen Özersay, yerine göreyse harekete geçmeye zorlayacağını dile getirdi. 
Köylülerin sorunlarını da dinleyen Özersay; hükümetlerin, siyasi partilerin ve siyasilerin ülkeyi yönetme anlayışlarında giderek artan oranda bir aynılaşma olduğunu; artık Cumhurbaşkanlığı açısından bir isim değişikliğine değil, farklı bir siyaset anlayışa ihtiyaç olduğunu savundu. Özersay “bugüne değin yapılan adam kayırmacılığa, partizanlığa dayanan yaklaşımlarla, bir başka ifadeyle eski siyaset anlayışıyla bir yere gidemeyeceğimizi artık herkes görüyor. Geldiğimiz durum ortadadır. Artık yeni bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var, hak edenin hakkını alabileceği, işin ehli olanların göreve gelebileceği bir yapı için uğraşacak, yetkilerini ülke içindeki bu bozuk yapıyı düzeltmek için kullanacak bir Cumhurbaşkanına ihtiyacımız var” dedi. 

“Hükümetlerde ve partilerde aynılaşma var”
Particilik ve adam kayırmacılığın devletin içinin boşalmasına neden oluğunu savunan Bağımsız aday Özersay, işinin uzmanı olamayan kişilerin hak etmedikleri mevkilere gelmesinden dolayı bu sorunların yaşandığına işaret etti. Kıbrıs’ta çözüm olsa da olmasa da devletin kurumlarının çalışması gerektiğinin altını çizen Özersay, Hükümet ve partilerin halka yaklaşım açısından aynılaşma yaşadığını söyledi. Özersay konuşmasına şu sözlere devam etti; “’Siyasilerimiz, ‘’çözüm olmazsa bizim bir devletimiz var, seçeneksiz değiliz’’ diyor. Seçeneksiz olmak istemiyorsak, sahip olduğumuz bu devletin kurumlarını çalışır hale getirmek zorundayız”.

“Tarafsızlık hep lafta kalıyor”
Bağımsız aday Özersay; “insanlar arasında eşit davranabilen, ayrım yapmayan, tarafsız kalabilen bir cumhurbaşkanına ihtiyacımız var. Hükümeti icraat yapmaya zorlayacak, meclis adım atmıyorsa meclisin gündemine sorunları taşıyacak bir lidere ihtiyaç var’’ dedi. Özersay bugüne değin sürekli “ben tarafsızım” diyen ama siyasi partisi ya da siyasi geçmişi nedeniyle aslında yine kendi partisini kayıran, alttan alta kendi partisinin menfaatini düşünen bir tutum sergilendiğini savunarak, oysa artık ihtiyacın halkın menfaatini ilk sıraya koyacak, gerçek anlamda tarafsız kalabilecek olan bir Cumhurbaşkanı olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2015, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474