banner564

‘Niyeti öldürmekti’

Gazimağusa’da, gece kulübü işletmecisi Kaan Taşkent Önsal’ın da içinde bulunduğu araca kurşun yağdıran Onur Konuk, tutuklandıktan sonra bülbül gibi konuştu

‘Niyeti öldürmekti’
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Son günlerde yaşanılan adli olaylarla huzuru bozulan Gazimağusa, önceki akşam duyulan silah sesleri ile bir kez daha sarsıldı. Onur Konuk isimli şahıs, Gold Night Gece Kulübü işletmecisi Kaan Taşken Önsal’ın içinde bulunduğu otomobile tasarrufunda bulundurduğu tabanca ile kurşun yağdırdı.
Larnaka yolu üzerinde bulunan Kaplan Market önünde Kaan Taşken Önsal’ın aracına 7 el ateş eden Onur Konuk, olay yerinden kaçtı.

Silah polisten sirkat edildi
Polis ekipleri tarafından olay yeri yakınlarındaki Akun Süpermarket önünde tespit edilen Konuk, havaya 2 el ateş açarak kaçmaya çalıştı ancak etkisiz hale getirilerek yakalandı. Zanlıdan elde edilen soruşturmada silahın bir polis memurundan sirkat edildiği anlaşıldı. Polis mesele ile ilgili tutukladığı zanlılar Onur Konuk, Kaan Taşken Önsal, Esat Cabbar Gözalıcı, Ahmet Altundemir ve Mehmet Demiray’ı dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkardı.

Tahkikat subayı olayı anlattı
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis müfettiş muavini Faysal Güden, Zanlı 1 Onur Konuk’un 22 Ağustos 2015 tarihinde saat 22.15 sıralarında 15 Ağustos Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren Kaplan Market önünde Gold Night Gece Kulübü işletmecisi Kaan Taşken Önsal’ın  aracına, Önsal’ında içinde bulunduğu esnada öldürmek kastı ile 7 el ateş ettiğini söyledi. Zanlının yine 15 Ağustos Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren Akun Süpermarket isimli işyerinin önünde tespit edildiğini anlatan Güden, havaya 2 el ateş açarak kaçmaya çalışan zanlının polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirilip tutuklandığını söyledi.

Tabancayı Yaşar Ocak’ı öldürmek için almış…
Zanlıya olay yerinde yapılan soruşturmada konu tabancanın Orhan Demir isimli bir polis memurundan sirkat edildiğini belirlediklerini aktaran Güden, konu tabancanın Yaşar Ocak isimli şahsın öldürülmesi amacıyla zanlı 5 Mehmet Demiray tarafından zanlı 2’ye verildiğini, zanlı 2 Kaan Taşken Önsal’ın ise konu tabancayı 15 Ağustos Bulvarı üzerinde bulunan bir ağacın altına gizleyerek zanlı 1 Onur Konuk’a, Yaşar Ocak’ın o bölgeden geçeceği günü ve saati söyleyerek öldürmesini istediğini ve zanlı 1 Onur Konuk’un tabancayı konu yerden almasını sağladığını anlattı. 

Üçer gün tutuklu kalacaklar
Zanlı 3 Esat Cabbar Gözalıcı ile zanlı 4 Ahmet Altundemir’in ise zanlı 1’in olay yerinden kaçmak istediği araç içerisinde tespit edilip tutuklandığını belirten Güden, soruşturmanın henüz yeni başladığını söyleyerek soruşturmanın selameti açısından zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti.
Huzurundaki şahadeti dinleyen Yargıç Banu Soyer, soruşturmanın salimen yürütülebilmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2015, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473