banner564

O da endişeli

Akıncı ile görüşen Eide, iki toplum arasında yeniden güven ortamı yaratmak gerektiğini söyledi

O da endişeli
banner598
Fezile A. ÖKSÜZ
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığında saat 12.30 da başlayan görüşmeye müzakereci Özdil Nami, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, AB ve Siyasi İşler Danışmanı Erhan Erçin ile müzakere heyeti de katıldı.
Görüşmede Eide’ye BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar da eşlik etti.
Eide, liderler çözüm yönünde ne kadar kararlı olursa olsun, toplumların birbirine güvenmesini sağlamak gerektiğini belirtti. 
Eide, dün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile yaklaşık 1 saat süren görüşmeden sonra basına yaptığı açıklamada, her iki liderle, gerçekleştirecekleri görüşmeye yönelik hazırlık amacıyla, uzun ve yapıcı görüşmeler gerçekleştirdiğini söyledi.
İki toplum arasında yeniden güven ortamı yaratma gereğine parmak basan Eide, liderler çözüm yönünde ne kadar kararlı olursa olsun, toplumların birbirine güvenmesi gerektiğini kaydetti.

Akıncı: Gidişatı Rumların tavrı belirleyecek
Akıncı, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında basına yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs Rum Meclisi’nin Enosis plebisitinin Rum okullarında anılması, kutlanmasıyla ilgili kararının Kıbrıs Türk halkında yarattığı infiale vurgu yaptı.
Akıncı müzakerelerin bundan sonraki gelişimini Rum tarafının tavrının belirleyeceğini belirterek, “Seçimlere mi endekslenecekler, yoksa çözüme mi yoğunlaşacaklar? Bunun kararını vermek durumundadırlar” dedi.
Politik, ilkesel düzeyde konuşulması gereken önemli bir olay bulunduğunu ve bunu konuşmak gerektiğini belirten Akıncı, “Gidip, elbette diyalog kurup ve anlatmak lazım. Bu haklı tepkimizin gereklerini yapmalarını talep etmek lazım. Bizim yarın yapacağımız budur. Alacağımız sonuca göre tavrımızı da ona göre yeniden değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2017, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474