banner564

Öfkesine yenildi

Merkez Bankası’nı kundaklamaya kalkışan Hakan Doğanay 6 ay hapis yatarak kurtulacak

Öfkesine yenildi
banner598

 Suna ERDEN

   Lefkoşa’da Haziran ayı 2018 tarihinde alkolün etkisi ile içerisinde benzin olan iki pet şişeyi ateşledikten sonra Merkez Bankası’nın giriş kapısına atarak, kundaklamaya teşebbüs eden Hakan Doğanay hakkındaki karar açıklandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık, kısa süreli hapse mahkum edildi. Mahkeme sanığı 6 ay hapse mahkum ederken,  kararda sanığın asıl amacının kundaklama olmayışı,  bankanın büyük çapta zarar görmeyişi ve  davalarını kabul edip adalate yardımcı olması etkili oldu. 
   Kararda öncelikle olay aktarıldı. Sanığın 20 Haziran 2018 tarihinde KKTC Merkez Bankası’nın giriş kapısına doğru içerisinde yanıcı madde bulunan iki pet şişe attığı, çıkan küçük çaplı yangında binanın kapısı önündeki paspas ile aleminyum korkuluğun yandığı belirtildi.
   Yapılan soruşturmada Lefkoşa’da olay yerine yakın bir benzin istasyonunun kamera görüntülerinden sanığın saat 01.05’te iki pet şişe içerisinde bir buçuk litrelik benzin aldığının görüldüğü aktarıldı. Sanığın gece saatlerinde Lefke’de tespit edilerek yakalandığı ve yargılanmak üzere cezaevine gönderildiği belirtildi.
   Sanık hakkındaki kararı okuyan Başkan Fadıl Aksun, sanığın amacının intihar etmek olduğunu ve elinde yanan şişeyi pişman olup bankaya attığını söyledi. 
   Aksun, ülkeye turist olarak gelen sanığın suç işlediğini, turist tanımına uygun davranmadığını ifade ederek, bunu aleyhine değerlendirdiklerini ifade etti. Aksun, bu olayın toplumda infial yarattığını, ülkede turist olarak bulunan bir kimsenin böyle bir suç işlemesinin kabul edilemez olduğunu ,söyleyerek sanığı oy birliği ile 6 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474