banner564

Okulu devlet yapacak

Bakanlar Kurulu, Rauf Denktaş’ın şirketine verilen 200 dönümlük arazi kararını iptal etti

Okulu devlet yapacak
banner598
Aybeniz Küzeci YILDIRIM
Ülke gündemini son günlerde meşgul eden, Demokrat Parti (DP) İlçe Başkanı Rauf Denktaş’ın şirketine verilen 200 dönümlük arazi kararının, dünkü Bakanlar Kurulunda iptal edildiği öğrenildi.
Diyalog’un güvenilir bir kaynaktan elde ettiği bilgiye göre, Başbakan Hüseyin Özgürgün, gerek kendi partisi UBP, gerekse ülke genelinde yaşanan gerginlikleri dikkate alarak dünkü bakanlar kurulu toplantısında koalisyon ortağı Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’a, Kurucu Cumhurbaşkanı Merhum Rauf Denktaş adına inşası düşünülen üniversitesinin devlet tarafından yapılması görüşünü iletti. Denktaş’ın ise “Konuyu ailemle görüşüp size bildireceğim” dediği öğrenildi. 
Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın adına üniversite kurulmasına karşı olmadığını söyleyen UBP’li bazı bakanlar, “Ancak bunu özel şirket değil devlet yapmalıdır” görüşünde birleşti.
Konu hakkında hem Başbakan Özgürgün’ün hem de Bakan Denktaş’ın bugün detaylı bir açıklama yapması bekleniyor.

İptal olmasaydı, istifalar gündemdeydi…
Diyalog’a konuşan UBP’li bir bakan, “Eğer Bakanlar Kurulu Serdar Denktaş’ın oğlu Rauf Denktaş’ın şirketine üniversite kurulması için verilen arazi iznini iptal etmeseydi istifam gündemdeydi” dedi.
Hatırlanacağı üzere, Başkent Lefkoşa’nın Kermiya bölgesinde askeri alan olan 200 dönümlük arazi üniversite kurulması için Serdar Denktaş’ın oğlu Rauf Denktaş’ın şirketine verilmişti. Bu kararın duyulmasının ardından başta Cumhuriyet Meclisi olmak üzere toplumun farklı kesimlerinden tepkiler yükselmişti. Verilen izin sadece muhalefetin değil hükümetin büyük ortağı Ulusal Birlik Partisi (UBP) içinde de tepkilere neden olmuştu.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2017, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473