banner564

Ölmek var dönmek yok

İki haftadır eylemde olan 64 eski KTHY çalışanı, “Kurban Bayramı'nın ilk günü ailelerimizle çadırda olacağız” dedi

Ölmek var dönmek yok
banner598
Kapatılan Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) eski binasında 64 çalışanın sürdürdüğü çadır eylemi 14’üncü gününde... Çalışanlar dün basına açıklama yaparak “Bizler CAS’ın değil KTHY’nin çalışanlarıyız” görüşünü yineledi.
Eylemciler, Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesi’nden alınan bir belgede CAS’ın devletle bağlantısı olmadığını açıkça görüldüğünü de savundu.
Hükümetin, eski KTHY çalışanı diğer kişilere uyguladığı çözümün kendilerine de uygulanması istemiyle çadır eylemi yapan 64 kişi, sorunları çözümlenmezse, Kurban Bayramı’nın ilk gününü aileleriyle çadırda geçireceklerini de açıkladı.
Osman Yücelen, başlattıkları çadır eylemin 14’üncü, işsiz kalmalarının ise 56’ncı gününde olduklarını belirterek, mücadelelerinin tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.
Sürdürmekte oldukları eylemle Kıbrıs Türk halkına ‘64 KTHY çalışanı’nın haklı mücadelesini yansıtmaya çalıştıklarını belirten Yücelen, bu kapsamda gündemdeki bazı önemli olayları kamuoyuyla paylaşmak istediklerini ifade etti.
Osman Yücelen, hükümetteki siyasi partilerden CTP-BG ile olumlu görüşmelerinin sürdüğünü, olumlu gelişmelerin süreceği beklentisi taşıdıklarını ifade ederek, “hükümetin diğer ortağı DP-UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’la ise hâlâ zıtlaşmaları bulunduğunu”  söyledi.
Yücelen, “Kendisi bizlerle zıtlaşıyor. Sanki bu 64 insan bu ülkenin evladı, KTHY çalışanı değil. Israrla hâlâ bunu vurguluyor. Ama o da bunu kabul edecektir. Biz KTHY çalışanı olduğumuzu tüm belge ve protokollerle ıspatladık. Mücadelemiz devam edecektir.”

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2014, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473