banner564

“Olsa ne olur olmasa ne olur”

CTP hükümete güvensizlik, TDP de erken seçim önergesi verirken, vatandaş seçimin bir şey değiştirmeyeceğine inanıyor

“Olsa ne olur olmasa ne olur”
banner598
Pelin YÜKSELAY
Cumhuriyet Türk Partisi’nin (CTP) hükümete güvensizlik, Toplumcu Demokrasi Partisi’nin de (TDP) erken seçim önergesi vermesi, sokaktaki vatandaşın hoşuna gitmedi.
Diyalog muhabirine konuşan vatandaşlar, bırakın erken seçimi, normal seçim bile istemediklerini söyledi.
Vatandaş sorunların çözümü için çarenin seçim olmadığına inanıyor... Erken seçimin fuzuli olduğunu belirten vatandaş, kurulacak sandığın devlete külfetten başka bir şey getirmeyeceği görüşünde.

Vatandaş ne dedi?

Mert Karabetça: Ben erken seçime gerek olduğunu düşünmüyorum. Erken seçim fuzuli masraf demektir. Ayrıca erken seçime gidileceğine de inanmıyorum. Gidilse de bu düzen aynı şekilde gidecektir. Kim başa geçerse geçsin, değişen bir şey olmuyor. İsimler değişiyor, başka bir şey değişmiyor. 

Ahmet Aydın: Erken seçime gidilmesi gerekmez. Hükümet ömrünü tamamlasın, icraatlarını bitirsin ona göre seçime gitsin. Her dakika seçim olmaz. Seçim olursa da boykot edilmemeli. Vatandaşlar gidip oylarını kullanmalı. Ben oy kullanmak isterim ama erken seçim olması taraftarı da değilim. Bu devlete masraftır, devlete bir külfettir. O yüzden taraftar değilim. 

Halide Tunceli: Artık konu erken seçim olması ya da olmaması meselesi değil, erken seçim olsa ya da normal seçim olsa seçimden sonra ne olacağıdır bizim toplumumuz için önemli olan. Beklentilerimize cevap verecek bir seçim olması, seçimden sonraki icraatların toplum refahına yönelik olması gerekmektedir, bunu arzu ediyoruz. Erken seçimler ya da sık sık gündeme gelen seçimler hem bir mali kayıptır hem de toplumda bir siyasete güvensizlikte oluşturmaktadır. 

Hüseyin Uslu: Erken seçim oldu, olmadı hiç fark etmez bana göre. Kim gelirse gelsin değişecek bir şey olmayacaktır. Ne yazık ki umudumuz yok!

Erkan Bekiroğlu: Ben düşüncemi şu şekilde açıklamak istiyorum, ‘bu 50 haramiyi göndereceğiz, 50 başka harami getireceğiz, 50 tane bakanlık kuracağız, 51 tane de Mercedes alacayız, bir tanesi de yedek. Çok güzel olur bence böyle.

Salih Erşengin: Erken seçim olduğunda ne olacak, olmadığında ne olacak? Şu andaki hükümet gidip de başka bir hükümet geldiğinde değişecek olan ne? Bence boşuna, gerek yok.

Serkan Birgin: Olsa ne olacak, olmasa ne olacak diyeceğim, yani umarsız gibi de konuşmak istemiyorum ama herkesin de bildiği gibi gelen gideni aratıyor. Hiçbir şekilde bir düzene, bir nizam intizama sokamadılar bu devleti, halkı. Bunu kabul edelim, yönetemiyorlar. Artık problem ne bilmiyorum ama ortada hiç tatmin edici bir durum yok. Halkı memnun eden bir icraat da yok.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2017, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473