banner564

Ölüme davet

Demirhan ana yolundaki yaya geçidi araçların durmamasından dolayı büyük tehlike saçıyor

Ölüme davet
banner598
Hakan YILDIRIM
Lefkoşa- Mağusa ana yolu üzerine yapılan bir yaya geçidi hem trafik hem de can güvenliği açısından tehlike saçıyor. Demirhan bölgesinde anayola yapılan yaya geçidi hakkında bölge sakinleri sürekli şikayet ediyor.
Anayola, yayalar için bir üst geçit yapılması gerektiğine dikkat çeken bölge sakinleri, yetkililerin vurdumduymazlığından dert yanıyor.
Diyalog’a konuşan bölge sakinleri, geçici bir süre için yapılan yaya geçidinin kalıcı hale geldiğini, her gün onlarca kişinin burada ezilme tehlikesi geçirdiğini savundu. ‘Ölüme davetiye çıkaran bu yaya geçidinin ya iptal edilmesini ya da acilen anayola bir üst geçit yapılmasını isteyen vatandaşlar, yetkilileri göreve davet etti.

Bölge sakini ne dedi?

Cemil Şensoy- Demirhan Muhtarı: Bize zamanında, bu yaya geçidini geçici yaptıklarını söylediler.
Devletin bize sözü vardı, buraya alt geçit veya üst geçit yapacaklardı. Bu köy 74 öncesi iki tarafta yerleşim vardı ve iki tarafta yerleşim olursa sıkıntı olur. Köyü ikiye böldüler, ama giriş çıkış yolu vermediler. UBP iktidardaydı, bütün Bakanlara gittik, CTP geldi, onlara da gittik, hepsi yapacağız dedi ama kimse yapmadı. Birileri ölsün diye bekliyorlar.

Arif Kurucu: Kesinlikle tehlikeli. Ana yol içinde yaya geçidi olmaz. Çok kaza atlatıldı. Araçlar bir birine çarptı, yayalara çarptılar. Verilen söz vardı. Alt geçit veya üst geçit yapacaklardı ama kesinlikle yapılmadı, yapılacağı da yok. Araçlar burada durmuyor. Yaya dikkat etmezse kesinlikle aracın altında kalır. Yöneticiler biliyor ama bir şey yapmıyorlar.

Ersin Gözügüzel: Bu sıkıntıları yıllardır yaşıyoruz. Bu sıkıntıları görmek için burada yaşamanız gerekiyor. Buraya Newjoursey yapıldı, emniyetli oldu dediler ama ben çocuklarımı uyarıyorum. Tehlike arz ediyor. Bu yol benim muhtarlık döneminde bu yolu kapattılar. Demirhan köyünün girişi çıkışı yoktur. Markete gitmek için kilometrelerce yol kat etmek gerekecek. Buraya üst- alt geçitlerin yapılması gerekiyor. Bakanlar her seferinde söz veriyorlar ama köyden çıkıp gittikten sonra unutuluyor. 

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2016, 08:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474