banner564

Önemli bir iddia

Müzakereleri değerledniren Ünal Üstel, “Annan Planı Rumların lehine iyileştirip referanduma sunulacak” dedi

Önemli bir iddia
banner598
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Ünal Üstel müzakereler sonucunda, 2004 yılında halkın referandumuna sunulan Annan Planı’nın, “Rumların lehine iyileştirip” referanduma sunulacağını savundu.

Üstal müzakereleri değerlendirdiği yazılı açıklamasında, Rum yetkililerin açıklamalarını “ibretle” izlediğini kaydetti ve şöyle devam etti:

“2004 yılında referanduma sunulan Annan Planı’na Kıbrıslı Türklerin yüzde 65 evet dediler ama Rum kesiminin yüzde 76’sı hayır oyu kullanarak bu planı reddetmişlerdi işte bu yüzden iyileştirme dedikleri aslında Rum kesimini memnun etmekten başka bir şey değildir, bu kritik süreç tüm toplumumuz tarafından hassasiyetle takip edilmelidir.”

Müzakerelerde Cumhurbaşkanı Akıncı’nın köşeye sıkıştırılmak istendiğini de dile getiren Üstel, perde gerisinde görüşülen tüm konuların kamuoyu ile paylaşılmasını istedi.

Yaptığı köy gezilerinde vatandaşın gelişmelerden rahatsızlık duyduğunu gözlemlediğini de söyleyen Üstel, “Halkımız artık göç etmek istemiyor” şeklinde konuştu.

 

“UBP yönetimi sınıfta kalmıştır”

UBP yönetimine de çeşitli eleştirilerde bulunan Ünal Üstel, hükümetin “reform hükümeti olmadığını” ve “tamamen kurultaya yönelik çalışma yürüttüğünü” savundu.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün su konusunda, hükümet olmadan önce ve sonra farklı açıklamalar yaptığını savunan Üstel, “31 Ekim tarihinden sonra hem partimizin hem de ülkenin kaderi değişecek, yeni temiz bir sayfa açılacak” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2015, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473