banner564

Özgürgün'den net mesaj

Özgürgün, UBP var olduğu sürece Güzelyurt’un da geleceğe umut ve güvenle bakacağını kaydetti

Özgürgün'den net mesaj
banner598
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Güzelyurt’ta UBP Merkez binasında önceki gün gece toplantı düzenledi. 
Toplantıda UBP Güzelyurt İlçe Başkanı, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ile UBP Güzelyurt ve Güzelyurt bölgesindeki örgütlerin temsilcileri de hazır bulundu. 
UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün toplantıda yaptığı konuşmada, UBP’siz bir KKTC olmayacağı gibi Güzelyurtsuz da bir KKTC’nin olmayacağını belirterek, Ulusal Birlik Partisi var olduğu ve güçlü olduğu sürece Güzelyurt’un da güçlü bir şekilde geleceğe umut ve güvenle bakacağını kaydetti. 
“Biz UBP’yi güçlü olarak birlik ve beraberlik içerisinde tutmaya çalışıyoruz” diyen Özgürgün, bunun için de yalnız Güzelyurt insanının değil, bütün insanların geleceğe güvenle bakmasını istediklerini söyledi. 

“UBP değişmedi”
UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP’nin CTP ile hükümeti kurmasından sonra UBP’nin ilkelerinde bir değişiklik olduğunu düşünenlerin bulunduğunu da ifade ederek, şöyle devam etti:
“Bu yanlıştır. Böyle bir şey olamaz. UBP dün ne ise bugün de odur. Dün ne söylemişse bugün de ayni şeyleri söylemektedir. UBP’nin ideolojisi hiç değişmemiştir ve değişmeyecektir. UBP Kıbrıs konusunda iki kesimliliği savunmaktadır. İki eşit devleti savunmaktadır. Türkiye’nin etkin ve fiil garantisi bir anlaşmada mutlaka olacaktır. Bunların dışında Kıbrıs konusunda hiçbir anlaşmayı UBP onaylamayacaktır. Bazı kesimler, ‘UBP CTP ile hükümet kurarak CTP’nin koltuk değneği oldu gibi ima etmeye çalışmaktadırlar. Bu da gerçek dışıdır. Biz koltuk değneği olmadık. Bakanlar Kurulu’nda CTP ve UBP’den en az üçer bakanın onaylamadığı bir karar Bakanlar Kurulu’nda alınamaz. Ayrıca bakanlıklara bağlı tüm kurumların yönetim kurullarında da durum aynıdır. UBP ve CTP temsilcilerinin birlikte onaylamayacağı bir karar kurumların yönetim kurullarında da alınamaz.” 

Kurultayda 10 bin üye oy kullanacak 
Öte yandan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Olağan Kurultayı, 31 Ekim-1 Kasım tarihleri olmak üzere 2 günde yapılıyor.
7 başkan adayının yarışacağı kurultayda yaklaşık 10 bin üyenin oy kullanması bekleniyor. Kurultayın ilk günü konuşmalar yapılacak, ikinci gün ise oy kullanılacak.
1 Kasım’da yapılacak oylamada kullanılacak oyun salt çoğunluğunu elde eden aday genel başkan olacak. Hiçbir adayın salt çoğunluğu elde etmemesi durumunda, en çok oy alan 2 aday arasında, bir sonraki hafta yapılacak ikinci tur seçimde en çok oy alan kişi başkanlığa getirilecek.
UBP Genel Başkanlığı için şu anki başkan Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün, Gazimağusa Milletvekilleri Ersan Saner, İskele Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, Girne Milletvekili Ünal Üstel ve Lefkoşa Milletvekilleri Zorlu Töre ile Ersin Tatar ve Oğuz Ceyda yarışacak.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2015, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474