banner564

Önemli iddialar var

Arif Ummak isimli gencin yaşamını yitirdiği iş kazası ile ilgili Adli Ölüm Tahkikatı başladı

Önemli iddialar var
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Geçitkale’de 3 Aralık 2015 tarihinde meydana gelen ve Arif Ummak isimli gencin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili Adli Ölüm Tahkikatına dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Ayşen Toroslu’nun huzurunda başlandı. 
Meselenin soruşturmasını yürüten polis çavuşu mahkemeye kaza ile ilgili olguları aktarırken, müteveffanın ailesini savunan avukat Öncel Polili’nin önemli iddiaları duruşmaya damgasını vurdu. Tahkikatta eksiklikler olduğunu savunan Polili, polisin bilinçli olarak tahkikatı eksik yürüttüğünü iddia etti.

Olay yerinde yaşamını yitirdi
Mahkemeye şahadet veren tahkikat memuru, polis çavuşu Hüdaverdi Yıldıran, 3 Aralık 2015 tarihinde Geçitkale’de Şehit Hasan Kanizi Sokakta ölümlü bir trafik kazası ihbarı aldıklarını ve olay yerine intikal ettiklerini söyledi. 
Olay yerine gittiklerinde, müteveffa Arif Ummak’ın vefat ettiğinin sağlık ekiplerince tespit edildiğini anlatan Yıldıran, daha sonra Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ve Trafik Şubesi’nden ekiplerin yanı sıra Olay yeri inceleme ekiplerinin olay yerine gelerek incelemelerde bulunduklarını söyledi. 

“Vites takılı idi…”
Yıldıran, yaptıkları tahkikat neticesinde müteveffa Arif Ummak’ın park halinde olan JD 845 plakalı tırı muhtemelen havalanması için çalıştırmak istediğini ve aracın dışından kontak anahtarını çevirdiği sırada vitesin takılı olmasından ötürü aracın hareket ettiğini ve araç ile elektrik direği arasında kalan müteveffanın sıkışarak yaşamını yitirdiğini anlattı.
Yıldıran, bahse konu aracın uzmanlar tarafından muayenesinin yapıldığını, aracın fren, el freni ve ışık tertibatının sağlam olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Kamera kayıtları 6 gün sonra talep edildi
Olay yeri yakınlarında bulunan işyerinin güvenlik kamera kayıtları görüntülerinin olaydan 6 gün sonra 9 Aralık 2015 tarihinde, ilgili işyerinden talep edildiğini, güvenlik kamerası sisteminde arıza olduğu gerekçesi ile kendilerine görüntü olmadığının söylendiğini aktaran Yıldıran, yaptıkları inceleme sonucunda Güvenlik Kamera Sisteminin arızalı olduğunu tespit ettiklerini ifade etti.

Polili: Görüntülerin geç talep edilmesi büyük eksiklik
Tanık polis çavuşu Hüdaverdi Yıldıran’ı sorgulayan avukat Öncel Polili, güvenlik kamerası kayıtlarının olaydan 6 gün sonra talep edilmesinin büyük bir tahkikat eksikliği olduğunu söyledi. 
Polisin şahadetinde aracın el freninin çekili olduğunu ve aracı park eden şahsın da el frenini çektiği yönündeki ifadesini işaret eden Polili, aracı inceleyen uzmanların el freni çekili aracın hareket edemeyeceğini söylemesine rağmen, konu tırın hareket etmesinin mümkün olamayacağını söyledi ve polisin bu  hususta tahkikatını yürütmemesini büyük bir eksiklik olarak nitelendirdi.

İşyeri sahibinin kızı ile ilgili iddialar incelenmedi
İşyeri sahibinin kızının “ben yapmadım” şeklinde ağladığını gören tanık ifadeleri olduğunu söyleyen Polili, polisin bu iddialar üzerinde hiçbir şekilde araştırma yapmadığını ileri sürdü. Polili, polisin işyeri sahibinin kızı ile ilgili iddiaların araştırılmamasını büyük bir eksiklik olduğunu ve bu tahkikat eksikliğinin polis tarafından bilinçli olarak yapıldığını iddia etti.
Hüdaverdi Yıldıran’ın şahadetinin ardından, dünkü duruşmada başka tanık hazır edilmemesi üzerine, duruşma 7 Mart 2017 tarihine ertelendi.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2017, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473